Het equipment is niet ontvangen op de terminal. Hoe kan ik het documentnummer van de Douane aanpassen, toevoegen of verwijderen?

Het aanpassen van het documentnummer is mogelijk door het bedrijf dat de vooraanmelding heeft gedaan, mits het equipment niet ontvangen is op de terminal. Indien het equipment succesvol is ontvangen op een terminal, zie FAQ “Het equipment is ontvangen op de terminal. Hoe kan ik het documentnummer van de Douane aanpassen, toevoegen of verwijderen”.

Selecteer ‘Documentnummer’ voor het aanpassen en verwijderen van een documentnummer in Melding Export Documentatie.

• Het documentnummer kan worden aangepast links bovenin bij ‘Documentnummer *’.
  • Het documentnummer kan worden verwijderd door linksonder ‘Zending verwijderen’ te selecteren.

Selecteer ‘Transport equipment ID(s)’ voor het toevoegen van een documentnummer in Melding Export Documentatie.

• Een documentnummer kan worden toegevoegd door het selecteren van ‘Document toevoegen’.

*Let op: Indien het equipment is aangekomen op de terminal en een aankomstmelding verstuurd is gevolgd door een afwijzing van de Douane, moet de indiener de vooraanmelding altijd verwijderen en vervolgens een nieuwe vooraanmelding doen. Portbase stuurt dan alleen een nieuwe aankomstmelding aan de Douane.