Het equipment is niet ontvangen op de terminal. Hoe kan ik het documentnummer van de Douane aanpassen, toevoegen of verwijderen?

Alle wijzigingen van de voormelding totdat de zending succesvol is ontvangen op een terminal, worden gedaan door het bedrijf die de voormelding heeft gedaan. Wilt u weten of de zending succesvol is ontvangen op de terminal? Klik hier

Voordat een zending succesvol is ontvangen op de terminal kan het documentnummer gewijzigd worden door het bedrijf die de voormelding heeft gedaan. In het hoofscherm ziet u de verschillende voormeldingen. Selecteer ‘Documentnummer’ van de voormelding welke u wilt wijzigen. Een nieuw schermt opent.

Een documentnummer kan worden aangepast linksboven. Let op: selecteer pas na alle aanpassingen ‘Opslaan’. Ook kunt u linksonder de gehele voormelding verwijderen door ‘Zending verwijderen’ te selecteren.

*Let op: Indien het equipment is aangekomen op de terminal en een aankomstmelding verstuurd is gevolgd door een afwijzing van de Douane, moet de indiener de vooraanmelding altijd verwijderen en vervolgens een nieuwe vooraanmelding doen. Portbase stuurt dan alleen een nieuwe aankomstmelding aan de Douane.