Het lukt niet om het schip over te zetten naar een andere agent. Hoe komt dat?

Wanneer het niet lukt om een vessel call over te zetten naar een andere agent dan kan dit verschillende oorzaken hebben:

• De vessel call is afgekeurd met een berth sequence error. In dat geval kan de vessel call ook niet worden overgezet. Wanneer er een berth sequence error in de schermen wordt getoond dan wil dit zeggen dat de opgegeven ligplaats volgorde niet overeenkomt met wat er bij het Havenbedrijf bekend is. De volgorde van de ligplaatsen zal aangepast moeten worden. U kunt hiervoor contact opnemen met het Havenbedrijf of de e-mail opzoeken die vanuit het Havenbedrijf is gestuurd met daarin de correcte volgorde van ligplaatsen.
  • Er is een inactieve cargo handling agent gebruikt. In dat geval kan de vessel call ook niet overgezet worden. Wanneer u een of meerdere inactieve cargo handling agents gebruikt heeft dient u deze te verwijderen en vervolgens op te slaan. Daarna kan het schip overgezet worden.
  • Het is van belang dat de ligplaatsen wel op ‘arrived’ staan om het schip over te kunnen zetten naar een andere agent. Alle eerder opgegeven ligplaatsen zullen een ATA moeten hebben om deze over te kunnen zetten.