Hoe kan ik het boekingsnummer aanpassen, toevoegen of verwijderen?

Een boekingsnummer kan worden aangepast door het incorrect boekingsnummer te verwijderen en het nieuwe op te voeren. Dit doet u op het document in Melding Export Documentatie. Het verwijderen en opvoeren kan alleen gedaan worden door het bedrijf dat de melding gedaan heeft, mits de zending niet ontvangen is op de terminal, geen ‘Gate-in’. Zie hieronder bij ‘Aanpassen / toevoegen / verwijderen’ of ‘Systeemkoppeling’ de uitleg.

Neem contact op met de terminal voor het toevoegen of verwijderen van een boekingsnummer als de zending ontvangen is op de terminal en het manifest nog niet is verzonden.

Waarom kan alleen de terminal wijzigingen doorvoeren na aankomst?

Alleen de terminal kan na aankomst wijzigingen doorvoeren omdat anders de administratie van de terminal niet gelijk is aan die van Portbase.

Aanpassen / Toevoegen / verwijderen
Om een boekingsnummer aan te passen, toe te voegen of te verwijderen, dient u de melding op te zoeken in de service Melding Export Documentatie. Geef bij de zoekfilter het documentnummer op en pas de datumrange aan naar de dag dat de melding gemaakt is. Daarna selecteert u het ‘Documentnummer’ (niet ‘Transport equipment ID(s)’) in de regel die getoond wordt. De melding zal in een nieuw scherm openen waar u de aanpassingen kunt doorvoeren.

  • Een boekingsnummer kan worden aangepast door de regel met het incorrect boekingsnummer te verwijderen. Het nieuwe boekingsnummer dient samen met het equipment geregistreerd te worden bij ‘Transport equipment toevoegen’. Let op: selecteer pas na alle aanpassingen ‘Opslaan’.
  • Een boekingsnummer kan worden toegevoegd door het selecteren van ‘Transport equipment toevoegen’. Het boekingsnummer dient samen met het equipment geregistreerd te worden.
  • Een boekingsnummer kan worden verwijderd door het icoon prullenbak bij de regel te selecteren. Ook kunt u linksonder de gehele melding verwijderen door ‘Zending verwijderen’ te selecteren.

Systeemkoppeling
Indien u gebruik maakt van een systeemkoppeling dan kunt u een ‘replace’ of ‘deletion’ bericht insturen. Uw softwareleverancier kan hier meer informatie over geven. Niet alle systemen zijn hierop ingesteld, in dat geval moet u de melding handmatig via de webschermen van Portbase aanpassen of verwijderen.

Heeft u gevonden wat u zocht?