Hoe kan ik het equipment (trailer- of containernummer) aanpassen, toevoegen of verwijderen?

Een equipment kan worden aangepast door het incorrecte equipment te verwijderen en het nieuwe op te voeren op het document in Melding Export Documentatie. Het verwijderen en opvoeren kan alleen gedaan worden door het bedrijf dat de melding gedaan heeft mits de zending niet ontvangen is op de terminal, geen ‘Gate-in’.  Zie hieronder bij ‘Aanpassen / toevoegen / verwijderen’ of ‘Systeemkoppeling’ de uitleg.

Neem contact op met de terminal voor het toevoegen of verwijderen van een equipment als de zending ontvangen is op de terminal en het manifest nog niet verzonden is.

Waarom kan alleen de terminal wijzigingen doorvoeren na aankomst?

-Alleen de terminal kan na aankomst wijzigingen doorvoeren omdat anders de terminal administratie niet gelijk is aan die van Portbase.

-De Douane krijgt een bericht als de gehele zending (eventueel over meerdere equipments) van de vooraanmelding in Melding Export Documentatie is aangekomen bij de terminal. Opvolgend kan de inspectie worden aangezegd of worden de container(s) vrijgegeven. Het toevoegen van een equipment na aankomst moet in overleg omdat het inspectiemoment voor de douane reeds geweest is.

Aanpassen / Toevoegen / verwijderen
Om een equipment aan te passen, toe te voegen of te verwijderen bij de melding, dient u de melding op te zoeken in de service Melding Export Documentatie. Geef bij de zoekfilter het documentnummer op en pas de datumrange aan naar de dag dat de melding gemaakt is. Daarna `selecteert u het ‘Documentnummer (niet ‘Transport equipment ID(s)’) in de regel die naar boven gekomen is. De melding zal in een nieuw scherm openen waar u de aanpassingen kunt doorvoeren.

• Een equipment kan worden aangepast door de regel met het incorrecte equipment te verwijderen. Het nieuwe equipment dient samen met het boekingsnummer geregistreerd te worden bij ‘Transport equipment toevoegen’. Let op: selecteer pas na alle aanpassingen ‘Opslaan’.
  • Een equipment kan worden toegevoegd door het selecteren van ‘Transport equipment toevoegen’. Het equipment dient samen met het boekingsnummer geregistreerd te worden.
  • Een equipment kan verwijderd worden door het icoon prullenbak bij de regel te selecteren. Ook kunt u linksonder de gehele melding verwijderen door ‘Zending verwijderen’ te selecteren.

Systeemkoppeling
Indien u gebruik maakt van een systeemkoppeling dan kunt u een ‘replace’ of ‘deletion’ bericht insturen. Uw softwareleverancier kan hier meer informatie over geven. Niet alle systemen zijn hierop ingesteld, in dat geval moet u de melding handmatig via de webschermen van Portbase aanpassen of verwijderen.