Hoe kan ik mijn documentnummer van de Douane aanpassen/verwijderen?

Situatie 1: Als de zending niet bij de terminal is aangekomen kan diegene die de vooraanmelding gedaan heeft deze verwijderen in Melding Export Documentatie. Vervolgens dient een nieuwe vooraanmelding gemaakt te worden.

Situatie 2: Indien de zending is aangekomen op de terminal en een aankomstmelding verstuurd is gevolgd door een afwijzing van de Douane, moet de indiener de vooraanmelding verwijderen in Melding Export Documentatie. Vervolgens dient een nieuwe vooraanmelding gemaakt te worden,  Portbase zal automatisch een nieuwe aankomstmelding aan de Douane sturen.

Let op: dit proces werkt alleen als eerst de oude vooraanmelding uit het systeem gehaald wordt en daarna de nieuwe vooraanmelding gedaan wordt.

Situatie 3: Indien de zending succesvol is aangekomen en verwerkt op de terminal, kan het best contact opgenomen worden met de terminal, zij kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Hoe verwijder ik de voormelding?

Geef bij de zoekfilter het documentnummer op en pas de datumrange aan naar de dag dat de melding gemaakt is. Daarna selecteert u het ‘Documentnummer’ (niet ‘Transport equipment ID(s)’) in de regel die getoond wordt:

De melding zal in een nieuw scherm openen waar u de aanpassingen kunt doorvoeren. Linksonder in het scherm kunt u de gehele melding verwijderen door ‘Zending verwijderen’ te selecteren: