Hoe kan ik mijn export document verwijderen of aanpassen?

Het aanpassen of verwijderen van een export document melding kan alleen gedaan worden;

• door het bedrijf dat de melding in Portbase gemaakt heeft;
  • mits de container nog niet aangenomen is op de terminal (heeft nog geen ‘Gate in’*);
  • mits de aankomstmelding naar de Douane is afgekeurd. Verwijder in dit geval eerst het document en voer daarna het correcte document op.

*Heeft de melding reeds de status ‘Gate in’? Dan kan alleen de betreffende terminal de melding nog aanpassen of verwijderen. Dit kan alleen mits er nog geen laadbevestiging is ontvangen en de container nog niet is gemanifesteerd. De terminal doet dit alleen op verzoek van de rederij.

Het formele proces op de Hutchison Ports ECT Delta Terminal en de Euromax Terminal is dat de rederij zich bij gewenste wijzigingen op een reeds afgemelde export zending meldt bij de Douane. Bij toestemming van de Douane kan ECT/Euromax tegen een betaling van €15,- per document deze toevoegen of verwijderen in het terminal systeem.

Aanpassen / verwijderen
Om een melding aan te passen of te verwijderen, dient u de melding op te zoeken in de service Melding Export Documentatie. Geef bij de zoekfilter het document nummer op en pas de datumrange aan naar de dag dat de melding gemaakt is. Daarna klikt u op het documentnummer óf container nummer in de regel die naar boven gekomen is. De melding zal in een nieuw scherm openen waar u de aanpassingen kunt doorvoeren en opslaan. Ook kunt u linksonderaan de melding verwijderen.

Systeemkoppeling
Indien u gebruik maakt van een systeemkoppeling dan kunt u een ‘replace’ of ‘deletion’ bericht insturen. Uw softwareleverancier kan hier meer informatie over geven. Niet alle systemen zijn hierop ingesteld, in dat geval moet u de melding handmatig via de webschermen van Portbase aanpassen of verwijderen.