Hoe stel ik een webhook in voor de API koppeling?

Voor de volledige technische specificaties kunt u onze Developer Portal raadplegen.

Indien u gebruik gaat maken van onze API-koppeling, dan kunt u zelf de webhook URL instellen. Dit is als het ware het postvak waar uw software alle updates vanuit Cargo Controller ontvangt. Uw IT-specialist of softwareleverancier kan hiervoor zelf een URL aanmaken.

Een persoon binnen uw organisatie die bij ons bekend is als ‘API-user’ in het in het Port Community System kan deze URL instellen voor de organisatie in de settings van de Cargo Controller.

Let op! Meerdere personen kunnen deze rechten toegewezen krijgen, er kan echter maar één URL per organisatie worden geregistreerd. Afhankelijk van uw eigen richtlijnen kunt u nu ook het account van uw softwareleverancier deze rechten toekennen.

Stap 1) Notification settings openen

Stap 2a) Instellen van de webhook URL
Vul hier de URL in en kies ‘opslaan’. Cargo Controller controleert direct of de URL bereikt kan worden. Als Cargo Controller de URL kan bereiken wordt de URL opgeslagen. Mocht dit niet lukken, dan krijgt een u foutmelding. Controleer in dat geval bij uw softwareleverancier of de URL juist is.

Let op! Er kan maar één URL worden geregistreerd per organisatie.

Stap 2b) Instellen error e-mailnotificatie t.b.v. de webhook URL
Onder de URL kunt u een e-mailadres (of meerdere) registreren mocht er een storing voorkomen in het verkrijgen van de API-updates op uw URL. Hierdoor kunt u deze notificaties direct toewijzen aan uw interne IT-specialist en/of softwareleverancier.