Hoe stel ik een webhook in voor de API koppeling?

Voor de volledige technische specificaties kunt u onze Developer Portal raadplegen.

Indien u gebruik gaat maken van onze API-koppeling moet u, uw webhook bij Portbase registreren. Dit is als het ware het postvak waar uw software alle updates vanuit Cargo Controller ontvangt. Uw IT-specialist of softwareleverancier kan hiervoor zelf een URL aanmaken.

Interface Specialisten

Uw IT-specialist of softwareleverancier wordt in contact gebracht met onze Interface Specialisten. Zij verstrekken de API-keys en stemmen de webhook registratie met elkaar af. U bent op die manier verzekerd dat uw connectie succesvol is geregistreerd.

Meerdere webhooks

Op dit moment ondersteunt Portbase maximaal 2 afwijkende URL’s. Dit is met name efficiënt als u gebruik maakt van verschillende systemen die beide, gelijkertijd geupdate moeten worden. Beide URL’s ontvangen dan dezelfde B/L updates tegelijkertijd. De transactiekosten zullen hierbij niet verdubbelen, transacties worden geregistreerd op basis van B/L’s die u trackt, niet op het aantal updates die u van ons ontvangt.

Als u hier gebruik van wilt maken zult u de tweede webhook als een aanvullende service moeten aanvragen, dit kunt u doen bij de Sales afdeling. Hier zijn eenmalige aansluitkosten aan verbonden.