Ik krijg mijn schip niet te zien in de service Melding Lading Import. Hoe kan dit?

Bij het niet kunnen opgeven van lading in de service Melding Lading Import is het manifest niet beschikbaar. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

• De agent die lading wil melden is niet gemeld als cargo handling agent. Dit is verplicht als er lading gemeld moet worden. Zorg ervoor dat de ship operator de agent opvoert als cargo handling agent.
  • De synchronisatie van de scheepsmelding is niet goed gegaan. Dit kan veroorzaakt worden door een probleem bij Portbase. Neem hiervoor contact op met de service desk van Portbase.