In welk opzicht is Cargo Tracker anders dan Boxinsider?

Boxinsider en Cargo Tracker zijn grotendeels gelijk in functionaliteiten.
De verschillen op een rij:

• Boxinsider bevatte gegevens van Pronto. Hierdoor zijn gegevens van het scheepsbezoek weken tot maanden van tevoren bekend en kan een klant het schip volgen. Of het schip daadwerkelijk de lading van de klant bevatte was niet te controleren.
    Cargo Tracker hergebruikt gegevens van agenten uit het Port Community System (PCS). Hierdoor kunt u de informatie over het scheepsbezoek één tot twee weken voor de aankomst in Cargo Tracker volgen. Verandert de lading van schip? Dan volgt Cargo Tracker automatisch het nieuwe schip.
  • Cargo Tracker bevat – net als Boxinsider – terminal Gate-out data. In Cargo Tracker kan hierbij voor sommige terminals een extra tarief per container gaan gelden.
  • Boxinsider bevatte data van inlandterminals. Dit is in Cargo Tracker nog niet het geval. Portbase voert momenteel gesprekken met de inlandterminals om deze ook aan te sluiten op Cargo Tracker.