Mijn voormelding staat op voorlopig geaccepteerd (QQQ) en/of is een grijs aangemerkte handling, wat betekent dit?

Wanneer de handlingstatus grijs is en er vraagtekens in worden getoond betekent dit dat de voormelding/statusaanvraag in behandeling is genomen en dat de terminal met een update van de handlingstatus zal komen, tenzij de voormelding alsnog door u geannuleerd is. In de handlingstatus ziet u de code QQQ.

Indien uw melding op voorlopig geaccepteerd (QQQ) staat kan dit 2 oorzaken hebben:

1. De terminal zelf heeft nog te weinig informatie om de voormelding te accepteren of af te keuren. De terminal zal vanzelf statusupdates sturen zodra er meer informatie in hun systeem bekend is (bijvoorbeeld als de container is aangekomen). U hoeft hier verder niets mee te doen.
  2. Het is ook mogelijk dat u de voormelding per abuis aan een verkeerde terminal heeft gestuurd. In dit geval zal er nooit een verdere statusupdate volgen. Wij raden u aan dit te controleren en indien nodig de terminal aan te passen.