Extra informatie in MCA door toeslag tijdsloten bij RWG

Op vrijdag 11 november 2022 heeft RWG gecommuniceerd dat zij toewerken naar beprijzing van tijdsloten per 1 februari 2023. Lees hier het bericht van RWG.

Ter voorbereiding zal RWG vanaf maandag 21 november starten met het terugsturen van extra informatie via de service Melding Container Achterland (MCA). Op deze wijze wordt u als wegvervoerder op de hoogte gesteld voor te nemen acties omtrent een betalingsabonnement en acceptatie van voorwaarden bij Secure Logistics (betalingspartner RWG).

Alerts op uw bezoeken aan RWG 

U ontvangt vanaf 21 november 2022 een melding op al uw bezoeken aan RWG. Deze tijdelijke meldingen kunnen een lage of medium prioriteit aangeven en zijn zichtbaar in de webschermen van MCA, tevens wordt deze tijdelijke informatie middels API-systeemkoppeling ontsloten.

  • Lage prioriteit (blauw): algemene aankondiging van toeslag op tijdsloten van RWG. Er is geen actie nodig. 

  • Medium prioriteit (geel): u heeft openstaande actiepunten rondom uw account van Secure Logistics (SL) en/of dient akkoord te geven op de voorwaarden van RWG.

Onderneemt u geen actie, dan is het vanaf 1 januari 2023 niet meer mogelijk om voor te melden naar RWG. Zorg ervoor dat u de volgende acties hebt ondernomen: 

  • Actief EAN-nummer 

Voor de service MCA is een actief EAN-nummer een vereiste. Wanneer u geen geldig EAN-nummer heeft bent u reeds eerder aangeschreven geweest door Portbase en dient u uw bedrijfsgegevens en uw actieve EAN-nummer door te geven aan Portbase, door het wijzigingsformulier in te vullen. U kunt hierbij “Service specifiek” aanvinken. Voor vragen omtrent EAN-nummers, kunt u contact opnemen met sales@portbase.com.

  • Akkoord RWG-voorwaarden in Secure Logistics account 

RWG verzoekt u een account aan te maken bij Secure Logistics (SL). Wanneer uw organisatie in het bezit is van een cargocard, dan heeft u een bestaand account bij SL. In uw SL-account kunt u akkoord geven op de voorwaarden van RWG. Dit doet u door middel van een vinkje in het XS-ID portal van SL. 

Voor algemene vragen omtrent uw SL-account, kunt u contact opnemen met SL via 010-463 7777 of info@secure-logistics.nl. 

Tijdspad 

  • Vanaf heden is het mogelijk om via Secure Logistics akkoord te geven met de RWG-voorwaarden (vinkje in SL-account). 
  • Vanaf maandag 21 november ontvangt u alerts op RWG bezoeken in MCA. 
  • Vanaf zaterdag 31 december 2022 is het niet meer mogelijk om een tijdslot te boeken zonder een actief account bij SL en akkoord te zijn gegaan met de voorwaarden.   
  • Vanaf woensdag 1 februari 2023 start de facturatie van toeslag op tijdsloten tijdens piekuren.  

Contact 

Klik hier voor het nieuwsbericht van RWG en voor veel gestelde vragen klikt u hierVoor overige vragen omtrent de tijdsloten kunt u contact opnemen met de Customer Service van RWG.

Heeft u gevonden wat u zocht?