Waarom nomineer ik via API mijn vervoerder met een EAN-code?

In de service Melding Container Achterland (MCA) is de EAN-code verplicht bij het maken van een voormelding. Hiermee wordt een bedrijf geïdentificeerd.

Vertrouwensketen

Terminals controleren op de geldigheid van de EAN-code en of de organisatie achter de chauffeur ook de organisatie is die binnen de Vertrouwensketen is. Indien deze match niet gevonden is zal de chauffeur toegang geweigerd worden tot de terminal.

Secure Logistics

De organisatie Secure Logistics geeft een EAN-code uit aan een bedrijf dat zichzelf registreert. Zij checken verschillende gegevens van het bedrijf, zoals de NIWO-vergunning. Om de digitale veiligheid ook in andere services te waarborgen, die onderdeel uitmaken van de Vertrouwensketen, is ervoor gekozen om dit ook in de service Cargo Controller op te nemen.

Om niet steeds de EAN-code handmatig in te moeten voeren, zijn we een adressenboek aan het ontwikkelen. Hierin worden de EAN-codes van bedrijven (automatisch) opgeslagen na een eerste invoer.

Hoe kan ik de EAN-code van mijn vervoerder achterhalen?

Deze kan uw vervoerder aan u aanleveren. U kunt deze ook zelf manueel achterhalen via de webschermen van nomineren:

1. Ga naar de -knop op de container (of B/L) waarvan u de nominatie wilt intrekken en klik op ‘Nomineer Vervoerder’.
  2. Het scherm opent en u kunt hier de naam van uw vervoerder in typen. Wij vullen deze automatisch aan met alle vervoerders die bekend zijn binnen PCS.
  3. U ziet in de resultaten zowel de vestigingsplaats als het EAN-nummer van de vervoerder. Deze kunt u overnemen voor uw eigen administratie.