Waarom wordt het bolletje van de laadlijst niet groen bij een equipment waarvoor wel een laadbevestiging is gestuurd?

De ontvangen laadbevestiging kon niet goed worden verwerkt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een laadbevestiging niet goed kan worden verwerkt:

• De laadbevestiging is eerder ontvangen dan de laadlijst (geldt niet voor ferry’s die gebruik maken van de automatische generatie van de laadlijst o.b.v. de laadbevestigingen)
  • Indien in de ontvangen laadbevestiging het ‘Call Reference Number’ onjuist is en ook de scheepsreisgegevens niet gevonden worden.

Via ‘Koppelen laadbevestiging’ kan in veel gevallen de laadbevestiging alsnog verwerkt worden:

• Controleer of het transport equipment met het boekingsnummer op de laadlijst voorkomt en voeg dit eventueel toe.
  • Via ‘Melding Lading Export EDI’ – ‘Koppel laadbevestigingen’ bovenin het scherm kunt u het manifest selecteren en vervolgens de betreffende laadbevestiging koppelen.