Wat houdt foutcode 92 in?

Uw export document melding is afgekeurd door de Douane met foutcode 92. Dit houdt in: ‘MRN onjuiste status bij Douane voor aankomst terminal’. Het douane systeem stuurt deze foutmelding als er eerder een aankomst gemeld is voor dit documentnummer.

In dit geval kunt u het beste contact opnemen met de Douane. U kunt de Douane telefonisch bereiken via 088-1566655 of nhd.apeldoorn@belastingdienst.nl.

Verwijderen export document melding
De douane kan aangeven of er een nieuw document moet worden gemaakt of dat u de noodprocedure mag gebruiken. Moet er een nieuw document worden opgevoerd, zult u eerst het afgekeurde document melding moeten verwijderen in Melding Export Documentatie. De afgekeurde exportdocument melding kan eventueel verwijderd worden uit Portbase door het bedrijf die deze melding geregistreerd heeft.

In de service Melding Export Documentatie dient in het zoekfilter het documentnummer ingevoerd te worden. Let hierbij op, dat ook de vanaf datum aangepast wordt naar de datum dat het document geregistreerd is. Vervolgens kunt u op het onderstreepte documentnummer klikken in de naar boven gekomen registratie. De melding opent zich dan en hier kunt u linksonderin kiezen voor ‘zending verwijderen’.

Wij raden u aan nog wel contact op te nemen met de betreffende terminal om hen te informeren dat het afgekeurde document uit Portbase is verwijderd en dat er een nieuw document geregistreerd is of gaat worden.