Derde serie verbeteringen in Melding Schip 2.0

10 mei 2017 | Melding Schip

In Melding Schip 2.0 is voor u een volgende serie quick wins beschikbaar. Het betreft praktische verbeteringen die wij in nauwe samenspraak doorvoeren met de Havenmeesters van Rotterdam en Amsterdam. Tijdens recente bezoeken aan agenten hebben zij verbeterpunten in het digitale meldproces geïnventariseerd. In serie drie staan voor u online:

Verbeteringen in visit overview scherm

Sorteren mogelijk per blok

In het Visit overview scherm kunt u ieder blok schepen (Expected, Arrived, Departed, Cancelled) voortaan afzonderlijk naar wens sorteren. Bijvoorbeeld: het blok Expected rangschikt u op alfabet, het blok Arrived desgewenst op CRN, etc.

Bij elk schip de actuele ligplaats en bijhorende ETD zichtbaar

In het Visit overview scherm staan bij elk van uw in de haven aanwezige schepen voortaan de actuele ligplaats en verwachte vertrektijd vermeld. Indien het schip onderweg is, wordt de eerstvolgende ligplaats getoond die het schip aandoet. Zo kunt u de ETD’s (verwachte vertrektijden) gemakkelijker up-to-date houden en in één oogopslag zien voor welke schepen u de reis moet bestellen.

Verbeteringen in taak visit to port authority

Bij ligplaatsdetails voortaan de actuele vertrektijd zichtbaar

Bij de ligplaatsdetails van een schip is voortaan ook de ATD (actuele vertrektijd) zichtbaar. Zo weet u dat het schip daadwerkelijk is vertrokken van de ligplaats. De ligplaatsvolgorde kunt u hierdoor gemakkelijker up-to-date houden.

NB: Ook in het ligplaatsenoverzicht maken wij op korte termijn de actuele vertrektijden voor u zichtbaar.