Eerste serie verbeteringen in Melding Schip 2.0

19 april 2017 | Melding Schip

In de maanden april en mei voeren wij verbeteringen voor u door in Melding Schip 2.0. Wij doen dat in nauwe samenspraak met de Havenmeesters van Rotterdam en Amsterdam, als eigenaren van Melding Schip 2.0. Tijdens recente bezoeken aan agenten zijn door hen verbeterpunten in het digitale meldproces geïnventariseerd. Het is de basis voor een serie quick wins, waarvan de eerste inmiddels voor u online staan:

Verbeteringen in taak visit to port authority

  • Tijd bij ‘Next Ports’ en ‘Previous Ports’ standaard ingevuld
  • Handiger schepen selecteren
  • Scheepsgegevens automatisch gesynchroniseerd
  • Invoerveld ‘Different vessel name’ verwijderd

Tijd bij ‘Next Ports’ en ‘Previous Ports’ standaard ingevuld

In de taak ‘Visit to Port Authority’ staan de tijdstippen voor aankomst en vertrek van uw schip in de vorige en volgende havens (’Previous Ports’ en ‘Next Ports’) voortaan standaard op ’12:00’. Heeft u geen nadere informatie over deze tijden, dan hoeft u hier niets meer in te vullen.

Handiger schepen selecteren

Als u start met intypen van een scheepsnaam, toont de service u voortaan de lijst schepen gesorteerd op naam. Zo kunt u sneller het juiste schip vinden. Omdat sommige schepen dezelfde naam hebben, wordt na de naam ook het IMO-nummer getoond.

Scheepsgegevens automatisch gesynchroniseerd

Wijzigingen in scheepsgegevens die tijdens een lopend scheepsbezoek plaatsvinden, worden voortaan automatisch meegestuurd naar de autoriteiten. Uw meldingen lopen zodoende nog beter door.

Invoerveld ‘Different vessel name’ verwijderd

Indien de naam van het schip tijdens een bezoek wijzigt, wordt dit in Melding Schip 2.0 automatisch gesynchroniseerd. In de rubriek ‘Other’ is het invoerveld ‘Different vessel name’ daarom verwijderd.

Verbeteringen in taak security information

Security-scherm gelijk aan het officiële ISPS-formulier

De veldnamen in de taak ‘Security Information’ komen voortaan 1 op 1 overeen met die op het officiële ISPS-formulier. Zo is de betekenis van de invoervelden duidelijker voor u. Daarnaast hebben wij helpteksten toegevoegd. Deze worden zichtbaar door te klikken op het vraagteken.

‘Security level’ standaard ingevuld

In het veld ‘Security level’ staat voortaan standaard ‘SL1’ ingevuld. Alleen in afwijkende veiligheidssituaties hoeft u dit dus aan te passen.

Handiger ‘Previous port facilities’ selecteren

Bij het invullen van de ‘Previous port facilities’ wordt u voortaan een lijst getoond, gesorteerd op code in plaats van op naam. Omdat u in de praktijk meestal de code krijgt aangeleverd, kunt u zo sneller de juiste facilities selecteren.