Langdurig onderhoud havenmeestersysteem

20 mei 2024 | Melding Schip

Op zondag 26 mei van 06:00 tot 16:00 uur is er onderhoud aan de database server van HaMIS  bij de Havenbedrijven Rotterdam en Amsterdam.

Hierdoor is geen berichtenverkeer mogelijk tussen Portbase-PCS en de Havenmeester systemen van Rotterdam en Amsterdam. Er wordt gewerkt met Noodprocedures. Naast het invullen en versturen per e-mail van het formulier Noodprocedure, dient u óók in het PCS uw meldingen te blijven versturen, deze worden gedurende het onderhoud (tussen 06:00 en 16:00 uur) niet direct verwerkt maar gebufferd. Houdt u rekening met een vertraging in de retourberichten. Na afloop van het onderhoud, worden de gebufferde berichten alsnog verwerkt en volgen eventuele retourberichten.

Wij verzoeken u met klem zoveel mogelijk alle meldingen vóór het geplande onderhoud in te sturen.

Uiteraard kunnen ad hoc zaken telefonisch met HCC en HOC worden afgestemd.

Noodprocedure betekent dat agenten de reizen en mutaties op reizen in PCS bijwerken én per e-mail doorgeven aan de Havenmeester.

Voor meer informatie over de Back-up procedures:

Hier vindt u het formulier Noodprocedure Rotterdam waar u het formulier eerst moet opslaan, open het vervolgens met Adobe Acrobat Reader, vul het formulier in en verzend deze via e-mail naar het HCC.