Vanaf maandag 4 oktober voert de Douane stapsgewijs in de Nederlandse havens het CVB (Container Vrijgave Bericht) in. Hierdoor verandert de procedure voor het indienen van nadere aangiften voor goederen van buiten de Europese Unie aanzienlijk. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geldt het CVB zowel voor containers, trailers, bulk als stukgoed.

Bereid je voor op strengere douane-eisen bij import!

Alle informatie over het CVB en wat dit voor jou betekent, lees je op de website www.voorbereidophetcvb.nl. De website roept aangevers op om zich samen met alle andere ketenpartners tijdig voor te bereiden. Zo voorkomen we langere statijden op de terminals, opstoppingen bij het afhalen en/of extra kosten.

Kies voor een voorafaangifte + automatisch aanbrengbericht

De meest efficiënte manier om na de introductie van het CVB een nadere aangifte te doen, is via een voorafaangifte plus automatisch aanbrengbericht. Lading gaat dan onveranderd snel door de Nederlandse havens. Portbase biedt drie triggers waarmee je in je douanesoftware het aanbrengbericht kunt (laten) automatiseren. 24/7 gaat het aanbrengbericht dan steeds zonder menselijke handeling op het juiste moment naar de Douane.

Klik op de afbeelding voor een vergroting