IAMconnected

IAMconnected is het DigiD voor haven en logistiek. Via één ingang kunt u veilig en eenvoudig inloggen voor meerdere digitale diensten van de havenlogistieke community en de toegang van andere gebruikers beheren.

Zoeken

Snel naar

Veelgestelde vragen

Hoofdbeheerder uit beeld

Wat te doen als er na de migratie blijkt er geen hoofdbeheerder aan mijn organisatie verbonden is ?

Neem dan contact op met support@iamconnected.eu onder vermelding van uw organisatie, het probleem dat de er door de migratie geen hoofdbeheerder voor uw organisatie is en wie volgens u de juiste persoon zou moeten zijn om hoofdbeheerder te worden van uw organisatie.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Wat te doen als de huidige hoofdbeheerder van mijn organisatie niet meer voor ons bedrijf werkzaam is of een andere positie heeft gekregen ?

Neem dan contact op met support@iamconnected.eu onder vermelding van uw organisatie, het probleem dat de huidige hoofdbeheerder niet meer in dienst is of een andere positie heeft binnen uw bedrijf en wie volgens u de juiste persoon zou moeten zijn om hoofdbeheerder te worden van uw organisatie.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Functionaliteiten

Wat is IAMconnected?

IAMconnected is een nieuwe Portbase-dienstverlening voor Identity & Acces Management. Deze service biedt een persoonlijk logistiek paspoort. Vervolgens krijg je via één ingang toegang tot de diensten van meerdere bedrijven en organisaties. Dit is alleen beschikbaar als je inlogt via https://www.iamconnected.eu en niet via pcs.portbase.com. Je hoeft niet meer voor elke dienst apart inloggegevens te onthouden.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Waarom IAMconnected?

IAMconnected maakt het voor u mogelijk om op één manier in te loggen op aangesloten services/applicaties via https://www.iamconnected.eu. Eenvoudig, veilig en zonder extra kosten.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik werk voor 2 verschillende bedrijven (in dienst of als zelfstandige), hoe werkt dat bij IAMconnected?

Het is mogelijk om met 1 account gekoppeld te zijn aan 2 verschillende bedrijven. Bij het inloggen via https://www.iamconnected.eu kan via een drop-down menu geswitched worden tussen bedrijven.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Overig

Welke gegevens moet ik vastleggen in IAMconnected?

Voornaam, achternaam, userid (uniek), e-mailadres (individueel, zakelijk (of privé)), mobiel telefoonnummer (niet verplicht). Het e-mailadres wordt gebruikt voor het activatieproces en voor het eventueel resetten van uw wachtwoord.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe kan ik mijzelf afmelden van IAMconnected?

Door een email te sturen naar de servicedesk van Portbase (servicedesk@portbase.com). Hierin geeft aan niet langer gebruik te willen maken van IAMconnected.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Welke services zijn aangesloten op IAMconnected?

Op dit moment het Port Community System (PCS), MyPort (HbR), ECT My Terminal (ECT) en zeer binnenkort King (HbR)

Heeft u gevonden wat u zocht?

Wat kost IAMconnected?

De kosten van IAMconnected worden niet doorbelast aan de gebruiker. De aanbieder van deze services (de serviceprovider) wordt belast voor de kosten.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik weet mijn inloggegevens niet meer. Met wie kan ik contact opnemen?

Als je je IAMconnected username niet (meer) weet, kun je deze uit veiligheidsoverwegingen niet per e-mail opvragen. Wel kun je de username in de IAMconnected activatiemail vinden. Kun je deze niet (meer) vinden, neem dan contact op met de Service Desk met het telefoonnummer zoals je dat in IAMconnected hebt opgegeven.
Of vraag de hoofdbeheerder van het bedrijfsaccount. Hij/zij kan de juiste gebruikersnaam in zijn/haar IAM account onder ‘gebruikersbeheer’ terug kan vinden.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik ben mijn telefoon kwijt en maak gebruik van Multi Factor Authentification (MFA). Wat moet ik doen?

In dit geval kan de servicedesk van Portbase u verder helpen. Multi Factor Authentification wordt gereset zodat je dit opnieuw kunt inregelen (oude of nieuw telefoon).