Melding Voedsel en Waren

Brexit service

Efficiënt grensdocumenten (GDB’s) indienen bij de NVWA.

Veelgestelde vragen

Foutmeldingen

Wat betekent de afkeuring R006 en R027 en hoe los ik dit op?

R006 - Animocode product ontbreekt of onjuist (Goederenclassificatie * LVM / PRD)
R027 - Goederencode (GN) ontbreekt of onjuist

Controleer allereerst of de Animocode gevuld is en juist is: http://webapplicatie.agro.nl/vgc/faces/vgc0006f.jsp

Kijkt u ook naar de velden goederenclassificatie, gebruiksdoel en de bestemmingscode, deze moeten bijvoorbeeld als volgt worden ingevoerd:

Goederenclassificatie: Levensmiddel
Gebruikersdoel: Verdere verwerking (LNV)
Bestemmingscode: Invoer

Het is mogelijk dat een animocode alleen voor een bepaalde combinatie van deze gegevens is toegestaan.

Procesvoortgang

Waarom is mijn melding afgekeurd en hoe kan ik dit verhelpen?

Uw melding is afgekeurd met de melding

R059 Ongeldig adres Verzender
R060 Ongeldig adres Geadresseerde
R061 Ongeldig adres Importeur
R063 Ongeldig adres Afleveradres

U dient dit in uw melding aan te passen en de melding opnieuw te versturen.

U kunt de adressen controleren onder deze link van het VWA: http://webapplicatie.agro.nl/vgc/faces/vgc0001f.jsp

Bij Europese adressen dienen de postcode en de plaatsnaam exact overeen te komen met de gegevens zoals deze op de site worden getoond.

Bij niet Europese adressen dient de plaatsnaam exact overeen te komen. Wanneer de postcode te lang is om deze in het Portbase scherm in te vullen kunt u deze inkorten.

Vervolgens kunt u uw melding opnieuw versturen.