Cargo Release Manager


Een eerste stap naar eigen regie over uw lading

Met Cargo Release Manager kunt u uw lading importeren in de Nederlandse havens. U kunt snel uw lading vinden, volgen en direct acties doen naar uw ketenpartners. Op deze manier heeft u regie over uw lading en kunt u optimaal samenwerken met geverifieerde partners in uw logistieke keten en start u de Vertrouwensketen.

Via het ladingoverzicht ziet u altijd de actuele ophaalstatus van uw lading; het schip waarmee uw lading aankomt en welke containers onder dit B/L bekend zijn. Voor een veilige afhandeling van uw lading moet u de volgende partij in uw logistieke keten nomineren en/of machtigen met Cargo Release Manager. In deze dienst bent u altijd in de rol van Release-to-party en krijgt u automatisch B/L gegevens in te zijn nadat de rederij u een commerciële release heeft verstrekt. De tijdlijn geeft inzicht in het logistieke proces en alle betrokken partijen bij uw lading. Via de status indicator kunt u volgen of uw lading gereed staat voor ophalen.

Cargo Release Manager en de Vertrouwensketen

Met Cargo Release Manager bieden we een service aan waarmee u basale ladinginformatie kunt inzien en uw ketenpartners kunt aansturen. Vanuit uw rol in de Vertrouwensketen start u de Vertrouwensketen. Via de uitgebreide service Cargo Controller kunt u met meer inzicht en opties dezelfde rol uitvoeren. Deze services zijn op deze manier onderdeel van de Vertrouwensketen, een vernieuwd proces om veilig en vertrouwd data met elkaar te delen in de Nederlandse havens. Meer informatie over de Vertrouwensketen vindt u hier.

Voor wie?

Verladers maken gebruik van Cargo Release Manager.

Voor welke type lading?

Voor container, trailer en bulklading.

Hoe kan ik Cargo Release Manager gebruiken?

Via web is de service Cargo Release Manager werkzaam.

Zoeken

Snel naar

Veelgestelde vragen

Verschillen Cargo Controller & Cargo Release Manager

Overzicht en verschillen Cargo Controller & Cargo Release Manager

Hieronder vindt u een overzicht van de services Cargo Controller en Cargo Release Manager en de verschillen tussen de services.

Functionaliteiten Cargo Release Manager (CRM)Cargo Controller (CC)
Overzicht B/L's
B/L's volgen
B/L’s waarvoor u release-to-party bent

BL’s waarvoor u release-to-party bent
én iedere BL die u zelf volgt
Informatie B/L

✓ Vertrek- & aankomsthaven

✓ Naam schip

✓ B/L-nummer

✓ Ladingagent

✓ Release-to-party

✓ Ladingregisseur

✓ Geplande terminal

✓ Plaats van oorsprong

✓ Plaats van bestemming

✓ Naam vervoerder

CRM +

✓ Eigen referentie opgeven

✓ Gewicht lading

✓ Aantal verpakkingseenheden

✓ Customs & Terminal status

✓ Equipment details

✓ Goedereninformatie

Scheepsinformatie
ETA & Vlagcode
Inzicht status container

✓ Genomineerde vervoerder

✓ Status voormelding

CRM +

✓ Aankomstdatum

✓ Losdatum

✓ Inspectie

✓ Importdocument

✓ Ophaalstatus

Automatisering voor Vertrouwensketen
Excelupload
Geregistreerde autorisatie logistieke partners (ladingregisseur)
Geregistreerde nominatie vervoerders
Notificaties

✓ Lading:

Ladingregisseur toegewezen
Ontvangst commerciële vrijstelling door rederij
CRM +

✓ Schepen

✓ Lossen

✓ Inspecties

✓ Lading, met extra:

B/L verwijderd
Nog geen importdocument gemeld
Additioneel
Vervolgstappen importproces*
Beschikbaar viaWebWeb & API
Meest geschikt voorMax. 10 ladingen per week> 10 ladingen per week
KostenGratis€ 65,69 per maand**
+ € 0,36 per B/L

Extra opmerkingen

* Vervolgstappen in het importproces, zoals Melding Import Document (MID) of Transitmelding, worden ondersteunt vanuit Cargo Controller als deze aanvullende diensten ook afgenomen worden.

** Eenmalige aansluitkosten € 249,50 (excl. btw)

Heeft u gevonden wat u zocht?

Klantverificatie

Hoe kom ik achter mijn klantcode bij de rederij?

Van de rederij krijgt u per e-mail de klantcode toegestuurd. Dit gaat buiten de services van Portbase om. U registreert vervolgens deze klantcode in Cargo Controller of Cargo Release Manager, om via PCS geverifieerd te worden door de rederij.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe kan ik mijn klantcode registeren in Cargo Controller of Cargo Release Manager?

Log in bij de services Cargo Controller of Cargo Release Manager en ga naar Gebruikersmenu. Hier kiest u Beheer gegevenstoegang en vervolgens ziet u de commerciële vrijstellingen. Hier selecteert u de rederij, voert u de klantcode in en drukt u op Opslaan. U ziet nu per rederij de ingediende klantcodes. De rederij ontvangt direct een melding en beoordeelt uw verificatie. U bepaald vervolgens in overleg met de rederij vanaf wanneer of welke B/L's, commerciële vrijstellingen via PCS in Cargo Controller of Cargo Release Manager worden vrijgesteld.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Mijn klantcode is niet geverifieerd. Wat moet ik nu doen?

Neem contact op met de rederij. Zij hebben aanleiding gezien om de klantcode die u heeft ingediend af te wijzen. De reden hiervoor kunt u het beste opvragen bij de rederij. Wanneer u de klantcode niet juist heeft ingevoerd, kunt u deze eenvoudig verwijderen. Dit doet u via de knop DELETE, in het scherm waar u ook de klantcode heeft ingevoerd ter verificatie.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Mijn klantcode is geverifieerd. Wat gebeurd er nu?

De rederij heeft u geverifieerd en u bepaald nu in overleg met de rederij vanaf wanneer of welke B/L's, commerciële vrijstellingen via PCS in Cargo Controller of Cargo Release Manager worden vrijgesteld. Vanaf dat moment ontvangt u de commerciële vrijstelling via PCS.
U kunt nu de keten aansturen om de desbetreffende containers pincodeloos uit te halen. Zoals gewend, ontvangt u van de rederij nog steeds per mail een delivery note, maar nu zonder pincode.

 • Als u in Cargo Controller de B/L al volgde, kunt u een algemene e-mailnotificatie instellen [LINK NAAR FAQ EMAILNOTIFICATIE] bij het ontvangen van een commerciële vrijstelling.
 • Als u de B/L nog niet volgde in Cargo Controller, wordt de B/L na de commerciële vrijstelling automatisch aan uw ladingoverzicht toegevoegd.
 • Maakt u gebruik van Cargo Release Manager, dan ziet u de B/L pas nadat de commerciële vrijstelling is toegevoegd.
 • U ziet in de tijdlijn wanneer de commerciële vrijstelling is toegekend.
 • Na het verstrekken van de commerciële vrijstellingen ziet u in de B/L-details uw organisatienaam als 'Release-to-party' en als 'Ladingregisseur' vermeldt staan.

In andere FAQ's gaan we verder in op de vervolgstappen in het verder aansturen van uw logistieke keten.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Commerciële vrijstelling verwerken

Ik heb een commerciële vrijstelling per mail ontvangen, maar ik zie dit niet terug in de B/L-details in Cargo Controller.

Controleer als eerste of de rederij u een commerciële vrijstelling heeft gestuurd buiten PCS om. Dit staat namelijk op de commerciële vrijstelling van de rederij.
Neem vervolgens, indien nodig, contact op met uw rederij. Indien de rederij de commerciële vrijstelling via PCS heeft verstuurd en u de daadwerkelijke 'release-to-party' bent, kunt u contact opnemen met onze Customer Service. Mogelijk is er een verstoring of een filter actief waardoor u de B/L mist.

Klik hier om contact op te nemen met onze Customer Service

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik heb een commerciële vrijstelling per mail ontvangen, maar zie de B/L niet terug in Cargo Controller of Cargo Release Manager.

Controleer als eerste of de rederij u een commerciële vrijstelling heeft gestuurd buiten PCS om. Neem vervolgens, indien nodig, contact op met uw rederij. Indien de rederij de commerciële vrijstelling via PCS heeft verstuurd en u de daadwerkelijke 'release-to-party' bent, kunt u contact opnemen met de Customer Service. Mogelijk is er een verstoring of een filter actief waardoor u de B/L mist.

Klik hier om contact op te nemen met onze Customer Service.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik ben de release-to-party of ladingregisseur voor mijn B/L, hoe kan ik deze overdragen (machtigen) aan mijn (volgende) logistieke partner?

U kunt eenvoudig per B/L een andere logistieke partner machtigen voor de rol van 'Ladingregisseur'. Selecteer hiervoor de B/L en klik bovenin het scherm op 'Ladingregisseur Overdragen'. U kunt nu uw partner selecteren en alle containers van de desbetreffende B/L overdragen aan uw logistieke partner.
Vanaf dat moment wordt uw logistieke partner bij de B/L-details ingevuld als 'Ladingregisseur'. U kunt deze actie tot moment van pick-up nog ongedaan maken voor de gehele keten. Lees hier meer.

Het is mogelijk om de rol van Ladingregisseur meerdere keren over te dragen. Allen blijven dan onderdeel van uw keten. Alleen u kunt zien aan wie u de machtiging heeft doorgegeven. De Ladingregisseur kan nu als enige een vervoerder nomineren voor het uithalen van uw containers.

In de huidige fase van de Vertrouwensketen kan dit proces nog wijzigen op basis van feedback uit de haven community, hierover zullen wij u dan ook informeren via email en de nieuwsupdates in de service.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik ben de release-to-party of ladingregisseur voor mijn B/L, hoe kan ik één container overdragen (machtigen) aan mijn (volgende) logistieke partner?

U kunt eenvoudig per container een andere logistieke partner machtigen voor de rol van 'Ladingregisseur'. Selecteer de '...'-knop achter de desbetreffende container en klik op 'Ladingregisseur Overdragen'. U kunt nu uw partner selecteren en alleen deze container overdragen aan uw logistieke partner.

Vanaf dat moment wordt uw logistieke partner bij de Ladingdetails ingevuld als 'Ladingregisseur'. U kunt deze actie tot moment van pickup nog ongedaan maken voor de gehele keten. Lees hier meer.

Het is mogelijk om de rol van Ladingregisseur meerdere keren over te dragen. Allen blijven dan onderdeel van uw keten. Alleen u kunt zien aan wie u de machtiging heeft doorgegeven. De Ladingregisseur kan nu als enige een vervoerder nomineren voor het uithalen van uw container.

In de huidige fase van de Vertrouwensketen kan dit proces nog wijzigen op basis van feedback uit de haven community, hierover zullen wij u dan ook informeren via email en de nieuwsupdates in de service.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik ben de release-to-party of ladingregisseur voor mijn B/L, hoe kan ik mijn vervoerder aansturen (nomineren)?

U kunt eenvoudig per B/L uw vervoerder de rol van 'Inland Operator' toekennen. Selecteer de B/L en klik bovenin het scherm op 'Vervoerder nomineren'. U kunt nu uw vervoerder selecteren en alle containers van de B/L overdragen aan uw vervoerder.

Vanaf dat moment wordt uw vervoerder bij de Ladingdetails per container ingevuld als 'Vervoerder'. U kunt deze actie tot moment van pick-up nog ongedaan maken voor de gehele keten. Lees hier meer.

De rol van vervoerder kan meerdere keren doorgegeven worden. Allen blijven dan onderdeel van uw keten. U kunt alleen zien aan wie u de nominatie heeft doorgegeven. De vervoerder kan nu als enige een voormelding maken voor uw containers.

Mocht uw vervoerder gebruik maken van charters (subcontractors) dan benoemen zij in de voormelding deze partij. Zo blijft daadwerkelijk iedere partij aangesloten in de keten. Mocht uw vervoerder de gehele opdracht uitbesteden aan een andere vervoerder, dan kan alleen die vervoerder een voormelding maken.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik ben de release-to-party of ladingregisseur voor mijn B/L, hoe kan ik mijn vervoerder aansturen (nomineren) voor één container?

U kunt eenvoudig per container uw vervoerder de rol van 'Inland Operator' toekennen. Selecteer de container en klik op 'Vervoerder nomineren'. U kunt nu uw vervoerder selecteren en deze container van de B/L overdragen aan uw vervoerder.

Vanaf dat moment wordt uw vervoerder bij de Ladingdetails per container ingevuld als 'Vervoerder'. U kunt deze actie tot moment van pick-up nog ongedaan maken voor de gehele keten. Lees hier meer.

De rol van vervoerder kan meerdere keren doorgegeven worden. Allen blijven dan onderdeel van uw keten. U kunt alleen zien aan wie u de nominatie heeft doorgegeven. De vervoerder kan nu als enige een voormelding maken voor deze container.

Mocht uw vervoerder gebruik maken van charters (subcontractors) dan benoemen zij in de voormelding deze partij. Zo blijft daadwerkelijk iedere partij aangesloten in de keten. Mocht uw vervoerder de gehele opdracht uitbesteden aan een andere vervoerder, dan kan alleen die vervoerder een voormelding maken.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik ben de release-to-party of ladingregisseur voor mijn B/L, maar ik kan mijn logistieke partner niet selecteren als (volgende) ladingregisseur.

Indien uw logistieke partner niet bekend is in Cargo Controller of Cargo Release Manager, dan kunt u deze niet selecteren voor de rol Ladingregisseur. Uw logistieke partner moet zich hiervoor eerst aanmelden bij Portbase en een keuze maken tussen Cargo Controller of Cargo Release Manager voor u verder kunt met de Vertrouwensketen. Mocht dit uw huidige lading blokkeren voor verdere verwerking, dan heeft u twee keuzes:

 • U gebruikt een andere logistieke dienstverlener die wel bekend is bij Portbase, of
 • u vraagt de rederij deze B/L's niet via PCS vrij te geven, maar met pincode per mail aan u en uw logistieke partner.

Let op! De vrijblijvendheid met een pincode uithalen verdwijnt op termijn door fraudegevoeligheid.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik ben de release-to-party of ladingregisseur voor mijn B/L, maar ik kan mijn logistieke partner niet selecteren als (volgende) ladingregisseur voor één container.

Indien uw logistieke partner niet bekend is in Cargo Controller of Cargo Release Manager, dan kunt u deze niet selecteren voor de rol Ladingregisseur. Uw logistieke partner moet zich hiervoor eerst aanmelden bij Portbase en een keuze maken tussen Cargo Controller of Cargo Release Manager voor u verder kunt met de Vertrouwensketen. Mocht dit uw huidige container blokkeren voor verdere verwerking, dan heeft u twee keuzes:

 • U gebruikt een andere logistieke dienstverlener die wel bekend is bij Portbase, of
 • u vraagt de rederij deze B/L's niet via PCS vrij te geven, maar met pincode per mail aan u en uw logistieke partner.

Let op! De vrijblijvendheid met een pincode uithalen verdwijnt op termijn door fraudegevoeligheid.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik ben de release-to-party of ladingregisseur voor mijn B/L, maar ik kan mijn vervoerder niet selecteren om te nomineren.

Indien uw vervoerder niet bekend is in Cargo Controller of Cargo Release Manager, dan kunt u deze niet selecteren voor het overdragen van de rol Vervoerder. Uw vervoerder moet zich hiervoor eerst aanmelden bij Portbase en aansluiten op MCA Road, Rail of Barge om aan te sluiten op de Vertrouwensketen.

Mocht dit uw huidige container blokkeren voor verdere verwerking, dan heeft u twee keuzes:

 • U gebruikt een andere vervoerder die wel bekend is bij Portbase, of
 • u vraagt de rederij deze B/L's niet via PCS vrij te geven, maar met pincode per mail aan u en uw vervoerder.

Let op! Bij de meeste terminals is een voormelding door uw vervoerder verplicht en zal de vrijblijvendheid met een pincode uithalen op termijn verdwijnen. Dit in verband met fraudegevoeligheid.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik ben de release-to-party of ladingregisseur voor mijn B/L, maar ik kan mijn vervoerder niet selecteren om te nomineren voor één container.

Indien uw vervoerder niet bekend is in Cargo Controller of Cargo Release Manager, dan kunt u deze niet selecteren voor het overdragen van de rol Vervoerder. Uw vervoerder moet zich hiervoor eerst aanmelden bij Portbase aansluiten op MCA Road, Rail of Barge om aan te sluiten op de Vertrouwensketen.

Mocht dit uw huidige container blokkeren voor verdere verwerking heeft u twee keuzes:

 • U gebruikt een andere vervoerder die wel bekend is bij Portbase, of
 • u vraagt de rederij deze B/L's niet via PCS vrij te geven, maar met pincode per mail aan u en uw vervoerder.

Let op! Bij de meeste terminals is een voormelding door uw vervoerder verplicht en zal de vrijblijvendheid met een pincode uithalen op termijn verdwijnen. Dit in verband met fraudegevoeligheid.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Kan ik als release-to-party of ladingregisseur ook automatisch de (volgende) ladingregisseur voor al mijn lading machtigen?

Ja, u kunt uw logistieke partner(s) toevoegen aan uw organisatie als 'gemachtigde ladingregisseur(s)'.
Log in Cargo Controller of Cargo Release Manager, ga naar gebruikersmenu > Beheer gegevenstoegang. U bent in de Commercial Release. Kies voor de tab 'Ladingregisseur' en hier kunt u uw logistieke partners selecteren. U kunt meerdere partijen toevoegen.

Tip: Gebruik deze optie voor een gelimiteerd aantal organisaties gezien dit verwarring kan geven als teveel organisaties deze automatische rechten kunnen claimen. Uw logistieke partner krijgt na deze registratie namelijk de rol 'Ladingregisseur' als deze dezelfde B/L tracked waarvoor u de commerciële vrijstelling heeft ontvangen. Als meerdere automatisch gemachtigde partijen dezelfde B/L tracken wordt dit een onwenselijke situatie, die door u slecht gemonitord kan worden. Wij adviseren deze optie zeer gelimiteerd te gebruiken en actief te beheren. U kunt partijen verwijderen middels de knop 'Delete'.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Kan ik als release-to-party of ladingregisseur ook automatisch de vervoerder voor al mijn lading nomineren?

Nee, in de huidige fase is deze data nog niet beschikbaar. Dit volgt in een latere fase.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Kan ik als release-to-party of ladingregisseur al een (andere) partij machtigen zonder dat de commerciële vrijstelling is verstrekt?

Ja, u kunt de B/L en container(s) in Cargo Controller al ver voor de ETA van het schip tracken. U kunt dan ook al de gehele keten informeren door andere partijen al aan uw lading te koppelen. Echter, de keten wordt pas actief als de commerciële vrijstelling is verstrekt. Pas dan kan de voormelding worden gemaakt bij de terminal. Iedereen in de keten kan een update ontvangen als de commerciële vrijstelling vrij gegeven is.
Als de commerciële vrijstelling nooit volgt doordat een andere partij de commerciële vrijstelling ontvangt, zal deze gehele keten overbodig raken.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Kan ik als release-to-party of ladingregisseur al een vervoerder nomineren zonder dat de commerciële vrijstelling is verstrekt?

Ja, u kunt de B/L en container(s) in Cargo Controller al ver voor de ETA van het schip tracken. U kunt dan ook al de gehele keten informeren door andere partijen al aan uw lading te koppelen. Echter, de keten wordt pas actief als de commerciële vrijstelling is verstrekt. Pas dan kan de voormelding worden gemaakt bij de terminal. Iedereen in de keten kan een update ontvangen als de commerciële vrijstelling vergeven is.
Als de commerciële vrijstelling nooit volgt doordat een andere partij de commerciële vrijstelling ontvangt, zal deze gehele keten overbodig raken.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Moet ik mijn ladingregisseur bilateraal nog voorzien van een (transport-)opdracht voor deze lading?

Ja, de Vertrouwensketen is in deze fase alleen gericht op het pincodeloos uithalen van een container. Een machtiging of nominatie is nog geen rechtsgeldige opdracht. In verdere fases zullen we verder het containerdossier/transportopdracht verder uitwerken.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Moet ik mijn vervoerder bilateraal nog voorzien van een transportopdracht voor deze lading?

Ja, de Vertrouwensketen is in deze fase alleen gericht op het pincodeloos uithalen van een container. Een machtiging of nominatie is nog geen rechtsgeldige opdracht. In verdere fases zullen we verder het containerdossier/transportopdracht verder uitwerken.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Commerciële vrijstelling intrekken

Hoe kan ik de machtiging intrekken op mijn B/L?

Iedere partij kan de machtiging van de volgende partij intrekken. U kunt dit ongedaan te maken op B/L-niveau of op containerniveau. Machtigingen op B/L-niveau kunt u wijzigen via 'Details' > 'B/L details'. U ziet een potlood-icoon achter de naam van de huidige ladingregisseur. Klik op het potlood en u ziet in de pop-up links bovenin de knop 'Intrekken machtiging'. U heeft nu de machtiging ingetrokken en u bent direct zelf de nieuwe ladingregisseur. U kunt nu een andere partij machtigen als ladingregisseur.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe kan ik de machtiging intrekken op één container?

Iedere partij kan de machtiging van de volgende partij intrekken. U kunt dit ongedaan te maken op B/L-niveau of op containerniveau. Machtigingen op B/L-niveau kunt u wijzigen via 'Details' > 'B/L details'. U ziet een potlood-icoon achter de naam van de huidige ladingregisseur. Klik op het potlood en u ziet in de pop-up links bovenin de knop 'Intrekken machtiging'. U heeft nu de machtiging ingetrokken en u bent direct zelf de nieuwe ladingregisseur. U kunt nu een andere partij machtigen als ladingregisseur.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe kan ik de nominatie intrekken op mijn B/L?

Iedere partij kan de nominatie van de volgende partij intrekken. U kunt dit ongedaan te maken op B/L-niveau of op containerniveau. Nominatie op B/L-niveau kunt u wijzigen via 'Details' > 'B/L details'. U ziet een potlood-icoon achter de naam van de huidige vervoerder. Klik op het potlood en u ziet in de pop-up links bovenin de knop 'Intrekken nominatie'. U heeft nu de nominatie ingetrokken en er is geen vervoerder meer actief. U kunt nu een andere vervoerder nomineren.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe kan ik de nominatie intrekken op één container?

Iedere partij kan de nominatie van de volgende partij intrekken. U kunt dit ongedaan te maken op B/L-niveau of op containerniveau. Nominatie op containerniveau kunt u wijzigen via 'Details' > 'Lading' > Tab 'Vervoerder'. U ziet een potlood-icoon achter de naam van de huidige vervoerder. Klik op het potlood en u ziet in de pop-up links bovenin de knop 'Intrekken nominatie'. U heeft nu de nominatie ingetrokken en er is geen vervoerder meer actief. U kunt nu een andere vervoerder nomineren.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik zie dat ik voor mijn B/L niet meer de release-to-party of ladingregisseur ben, hoe kan dat?

Net als dat u de rechten van de volgende partij in de keten kunt intrekken, kan uw opdrachtgever in de keten dit ook intrekken voor u als release-to-party.
Zo kan een rederij voor de release-to-party de gehele commerciële vrijstelling intrekken. De container is op dat moment niet meer beschikbaar om op te halen totdat de commerciële vrijstelling weer is verstrekt.

Uw keten was mogelijk al volledig voorbereid, en deze keten is op dit moment nog steeds actief. Alleen zonder de commerciële vrijstelling kan uw vervoerder de container niet uithalen. Indien de rederij de commerciële vrijstelling opnieuw verstuurd, herstelt dit automatisch uw reeds voorbereide keten en kan uw vervoerder de voormelding indienen.
Hetzelfde effect kan ook ontstaan als de geldigheid van uw commerciële vrijstelling is verlopen.

Neem contact op met uw rederij voor een nieuwe commerciële vrijstelling.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ik zie dat de geldigheid van de commerciële vrijstelling is verlopen, wat nu?

Neem contact op met uw rederij voor een nieuwe commerciële vrijstelling of om de commerciële vrijstelling te verlengen.

Wanneer uw keten al volledig is voorbereid, is deze keten op dit moment nog steeds actief. Alleen zonder de commerciële vrijstelling kan uw vervoerder de container niet uithalen. Indien de rederij de commerciële vrijstelling opnieuw verstuurd, herstelt dit automatisch uw voorbereide keten en kan uw vervoerder de voormelding indienen.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Ladingstatus

Hoe kan ik zien dat de voormelding van de vervoerder is geaccepteerd door de terminal?

In Cargo Controller en Cargo Release Manager tonen we in de laatste statusbalk de status van de voormelding. Het nomineren van een vervoerder geeft een blauwe status en bij acceptatie verandert de status in groen. U kunt op deze status filteren aan de linkerzijde van het Ladingoverzicht.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe kan ik zien waar en of de lege container is ingeleverd door de vervoerder?

Deze waarde is op dit moment nog niet beschikbaar in Cargo Controller en Cargo Release Manager. Deze waarde vind u voorlopig nog terug op de delivery note die de rederij aan u verstrekt per e-mail. Er wordt op dit moment gewerkt met de rederijen om deze waardes ook via de Vertrouwensketen, via de Portbase services, te tonen aan alle partijen in de keten.

Heeft u gevonden wat u zocht?

De Vertrouwensketen

Heb ik met de Vertrouwensketen nog wel de Delivery Note nodig?

Ja, u heeft voorlopig nog de delivery note nodig voor een aantal gegevens die nog niet beschikbaar zijn in de services binnen de Vertrouwensketen, zoals de empty return. Er wordt op dit moment gewerkt met de rederijen om deze waardes ook via de services te tonen aan alle partijen in de keten.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Kan ik via de Vertrouwensketen ook de commerciële vrijstelling opvragen bij de rederij?

Nee, u dient nog steeds met de rederij contact op te nemen als u de commerciële vrijstelling niet automatisch toegewezen krijgt.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Kan ik mijn exportstroom ook via de Vertrouwensketen verwerken?

Nee, in de huidige fase is de Vertrouwensketen alleen gericht op de importstroom van containers.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Krijg ik via de Vertrouwensketen ook de empty return te zien?

Nee, in de huidige fase is in de Vertrouwensketen deze data nog niet beschikbaar. Dit volgt in een latere fase.

Heeft u gevonden wat u zocht?