Track & Trace Export


Real-time zicht op je exportzendingen via de Nederlandse havens.

Zoeken

Veelgestelde vragen

Procesvoortgang

Is het boekingsnummer onbekend bij de terminal?

Er zijn twee mogelijke oorzaken:

  • De terminal heeft Portbase niet verzocht de voormelding door te sturen. Neem contact op met de rederij of uw contactpersoon om dit op te lossen.
  • Het boekingsnummer is niet correct ingevuld. Lees hier hoe u de gegevens kunt aanpassen.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Algemeen

Waarom zie ik meerdere keren ‘Booking bekend bij terminal’ in de timeline?

Als er meerdere equipments bij de boeking horen, is voor ieder equipment terug te zien dat de boeking voor dat specifieke document/MRN bekend is. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Wat betekent ‘Automatisch vrijgegeven’ onder Douane Inspectie?

Als alle equipments van het document/MRN zijn aangekomen op de terminal, zal Portbase de aankomst melden bij de Douane. De Douane stuurt alleen een bericht terug indien er een afwijzing van het document is of een inspectie wordt aangezegd. Portbase geeft de zending automatisch vrij na 5 minuten. Er kan altijd nog een controle worden aangezegd tot het moment dat het schip vertrekt. Daarnaast zijn er een aantal documenttypen die geen aankomstmelding naar de Douane behoeven, zoals ICT en TT1. Deze worden direct op 'Automatisch vrijgegeven' gezet. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Waarom is er nog geen Confirmation of Exit gestuurd?

Na vertrek schip dient de rederij/cargadoor het manifest in te sturen binnen 1 werkdag. Hierna wordt de Confirmation of Exit gestuurd. Hover over de “i” in het hoofdscherm om na te gaan in welke fase de zending is. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Welke ETA/ETD informatie is zichtbaar?

De ETA/ETD informatie welke getoond wordt is afkomstig van de rederij. Deze informatie wordt zichtbaar indien de laadlijst beschikbaar is. De ETA/ETD informatie vanuit de terminal heeft de voorkeur horen wij regelmatig. Helaas is het voor Portbase op dit moment niet toegestaan om deze informatie in Track & Trace Export te tonen. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

In mijn overzicht kan ik de boeking niet vinden – Hoe komt dit?

In het hoofdscherm staan alleen boekingen waarvoor uw bedrijf zelf de voormelding heeft gedaan. Er is de mogelijkheid om andere boekingen handmatig toe te voegen.  

Selecteer ‘+ Voeg toe’ rechts bovenin het hoofdscherm. In het scherm wat opent kunt u het boekingsnummer wat u wilt volgen toevoegen.  

Heeft u gevonden wat u zocht?

Wat is het verschil tussen een geel en groen bolletje als status onder ‘Boeking’?

Geel bij 'Boeking' geeft aan dat de voormelding gedaan is alleen dat er nog geen terminal is welke heeft aangegeven de voormelding te willen ontvangen. Bij groen is de voormelding opgestuurd aan een terminal. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe zie ik dat de voormelding van de boeking gedaan is?

Indien de status onder ‘Document’ groen is dan is de voormelding gedaan. Hover over de “i” in het hoofdscherm bij de boeking waarvoor u wilt weten of de voormelding gedaan is. 

Geel bij “Boeking” geeft aan dat de voormelding gedaan is alleen dat er nog geen terminal is welke heeft aangegeven de voormelding te willen ontvangen. Bij groen is de voormelding opgestuurd aan een terminal. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Er is geen informatie van de voormelding zichtbaar nadat ik het boekingsnummer handmatig heb toegevoegd, ik zie een grijs bolletje – Hoe komt dit?

De voormelding is nog niet gedaan in de service 'Melding Export Documentatie'. Mogelijk wordt de voormelding later gedaan. Het equipment wordt op dit moment niet toegelaten tot de terminal indien deze de voormelding verplicht stelt. Zie hier het overzicht van terminals die de voormelding via Portbase verplicht stellen. Indien u had verwacht dat de voormelding reeds gedaan is contact dan de partij die hiervoor verantwoordelijk is. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Waarom is de ETA/ETD informatie niet beschikbaar?

De ETA/ETD van het schip wordt bekend wanneer Portbase de laadlijst van de rederij/cargadoor ontvangt. Het moment van ontvangst van de laadlijst kan verschillen per rederij. Het kan voorkomen dat de laadlijst een week vooraf bekend is, maar dit kan ook op de dag van vertrek zijn. Welke ETA/ETD informatie getoond wordt is afkomstig van de rederij. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe komt het dat ik geen laadterminal zie?

De laadterminal van het equipment wordt bekend wanneer Portbase de laadlijst van de rederij/cargadoor ontvangt.

In de laadlijst staan de equipments welke geladen worden op het schip. Het moment van ontvangst van de laadlijst kan verschillen per rederij, ontvangst hiervan varieert van zeven dagen tot de dag van vertrek. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Is mijn zending bekend bij de terminal?

Indien de status onder ‘Boeking’ groen is, is er een terminal welke de zending verwacht. 

Heeft u gevonden wat u zocht?

Foutmeldingen

Geweigerd door de Douane, ik krijg een foutcode te zien, wat moet ik doen?

Gebruik de onderstaande tabel om na te gaan wat er aan de hand is en welke oplossing er mogelijk is. Klik hier voor contactgegevens van de Douane als u een verdere uitleg wenst.

Om de voormelding te wijzigen dient u een aantal stappen te doorlopen. In deze FAQ staan deze stappen toegelicht.

Een totaaloverzicht van foutcodes die terug kunnen komen op een bericht aan de Douane (Single Window), vindt u hier.

FoutcodeOmschrijvingOplossing
-Diversion REJECTUw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden. Mogelijk is het documenttype onjuist.
6210Opbouwregels van het MRN-nummer geven aan dat het MRN onjuist is.Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Controleer of u het MRN nummer en type goed heeft overgenomen in de voormelding in Melding Export Documentatie.
6229Aankomstmelding is meer dan 7 dagen geleden verstuurd door de terminal.De terminal dient een nieuwe aankomstmelding te sturen aan Portbase. Klik hier voor de contactgegevens.
6233Document heeft een status waarbij de uitvoer niet mogelijk is. Een mogelijkheid is het document al gebruikt voor uitvoer of geannuleerd is.Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Een ander uitvoerdocument dient ingevoerd te worden in de voormelding in Melding Export Documentatie, de huidige status kan niet aangepast worden.
90MRN is onbekend.Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Controleer of u het nummer en type van het transit document goed heeft overgenomen in de voormelding in Melding Export Documentatie.
91MRN is reeds afgemeld.Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
92Registreren aankomstmelding onmogelijk bij huidige status MRN. Een mogelijkheid is dat het document geannuleerd of niet geactiveerd is.Een mogelijkheid is dat de voormelding in Melding Export Documentatie aangepast moet worden.
93MRN is ongeldig, voldoet niet aan algoritme.Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Controleer of u het nummer van het transit document en type goed heeft overgenomen in de voormelding in Melding Export Documentatie.
3200De Douane heeft deze specifieke aankomstmelding van de terminal eerder ontvangen.Neem contact op met de terminal zodat deze de aankomst opnieuw kan melden.
12Locatie komt niet overeenDeze foutmelding heeft betrekking op de locatie die u opgeeft in de aangifte die niet overeenstemt met de vergunning. U kunt alleen een locatie gebruiken die voorkomt in de vergunning.
6282MRN is afgewezen omdat het schip reeds vertrokken is.Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden omdat een onjuist uitvoerdocument is geregistreerd. Indien het juiste uitvoerdocument geregistreerd staat kunt u het best contact opnemen met de Douane.

Heeft u gevonden wat u zocht?