Melding Lading Import

De centrale ingang voor het indienen van summiere aangiften bij de Douane.

Zoeken

Veelgestelde vragen

Foutmeldingen

Het manifest is afgewezen (rejected), maar wij kunnen niet terugvinden waarom. Wat is de reden hiervoor?

Er zijn verschillenden redenen waarom een manifest wordt afgekeurd door de Douane. U kunt hiervoor notificatie e-mails instellen, in deze notificatie staat dan de foutmelding die de Douane in de afkeuring meestuurt. U kunt de foutmelding zelf verhelpen en het bericht opnieuw verzenden.

IFTMCS is verzonden maar het BL wordt niet getoond in de webschermen, hoe komt dit?

Een veel voorkomende oorzaak is dat bepaalde data in het ingestuurde bericht ontbreekt, zoals bijvoorbeeld de postcode consignee of een andere partij. Controleer of alle data in uw systeem is ingevoerd. Voor veel fouten worden ook negatieve aparaks en mailnotificaties verstuurd. U kunt deze notificaties instellen onder ‘My Profile’, notificaties instellingen.

Functionaliteiten

Hoe vermeld ik doorgaande transit (T1) documenten op het manifest?

Op het import manifest dient lading met status T1 opgevoerd te worden in Melding Lading Import: Bij de B/L goods item details dient onder ‘produced documents’ de details vermeld te worden van het doorgaande transit-document:

• In het scherm ‘B/L details’ vindt u onderaan het scherm het informatieblok ‘B/L goods items’. Hier klikt u voor de bedoelde goederenregel rechts op het pijltje om naar de goods item details te gaan.
  • In het scherm ‘goods item details’ vindt u onderaan het scherm het informatieblok ‘produced documents’. Kies hier ‘add document’ met daarbij de volgende gegevens:
    • Type: "821". deze code is nieuw toegevoegd voor Transit (T1) documenten
    • ID: het MRN-nummer van het transit document.
    • Description: dit veld hoeft u niet in te vullen.
  • Kies hierna ‘save’ om de documentgegevens op te slaan.

Welke type equipments ondersteunt Melding Lading Import?

Melding Lading Import biedt ondersteuning voor diverse equipment types: containers, trailers, swap body en chassis.

• Lading melden via WEB: Bij het handmatig melden van equipments, kunt u een equipment type kiezen (deze is verplicht). Bij het kiezen van een equipment type anders dan container, wordt het veld container size/type onzichtbaar gemaakt; het systeem voegt in dat geval automatisch de juiste waarde toe.
  • Lading melden via systeemkoppeling: Indien u lading opgeeft via EDI, dan kunt u het equipment type vermelden in het IFTMCS-bericht. In de berichtspecificaties op onze website leest u hoe u verschillende equipment types kunt opgeven.