Transhipment

Automatisch een REN bericht versturen naar de Douane voor transhipment lading. Zowel voor lading die binnen, als na een termijn van 14 dagen de EU verlaat.

Zoeken

Snel naar

Introductie

Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe zet ik een deel van een import B/L om naar transhipment, na ATA?

• Ga naar de MLI (Melding Lading Import) service en selecteer de specifieke B/L;
  • Eenmaal in MLI verwijdert u de containers die worden overgeladen uit de B/L;
  • Pas de status ‘Sea in sea out’ aan naar importstatus voor de resterende containers in deze B/L;
  • Dien de aangepaste MLI opnieuw in;
  • Pas de MID aan:
    • De terminal heeft MID 2.0 --> trek de MID in, breng de nodige wijzigingen aan en meld opnieuw aan;
    • De terminal heeft geen MID 2.0 --> neem contact op met de terminal en informeer deze, pas de MID aan en meld opnieuw aan;
  • Maak een nieuwe MLI aan met ‘sea in sea out’ indicator voor de container(s) die overgeladen moeten worden;
  • Klik op ‘Opslaan en versturen’ --> REN wordt direct naar de Nederlandse Douane verzonden.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe zet ik een deel van een transhipment B/L om naar Import, na ATA?

• Ga naar de MLI (Melding Lading Import) service. Selecteer en verwijder de import containers van de transhipment B/L en meld opnieuw aan. De REN MRN voor de import containers wordt verwijderd uit het Export Manifest;
  • Pas de MID aan:
    • De terminal heeft MID 2.0 --> trek de MID in, breng de nodige wijzigingen aan en meld opnieuw aan;
    • De terminal heeft geen MID 2.0 --> neem contact op met de terminal en informeer deze, pas de MID aan en meld opnieuw aan;
  • Maak een nieuwe/afzonderlijke B/L aan voor de importcontainers in MLI en dien in;

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe zet ik een import B/L om in een transhipment B/L?

• Scenario 1: dezelfde partij als degene die de MLI (Melding Lading Import) heeft afgegeven:
    • Ga naar de Transhipment Service;
    • Selecteer New transhipment;
    • Voer het B/L-nummer in en klik op ‘declare transhipment’.
  • Scenario 2: een andere partij als degene die de MLI (Melding Lading Import) heeft ingediend, bijvoorbeeld de feeder operator namens de deepsea line:
    o Ga naar de Transhipment Service;
    o Selecteer New transhipment;
    o Voer het B/L-nummer in en één containernummer van de B/L en klik op ‘declare transhipment’.

Let op: in dit scenario is het containernummer nodig als extra controle!

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe zet ik een transhipment B/L om in een import B/L?

• Annuleer de REN in de Transhipment Service. De REN MRN wordt verwijderd uit het Export Manifest;
  • Pas de importstatus aan in MLI en meld opnieuw aan;
  • Wijzig uw MID (Melding Import Declaratie);
  • De terminal heeft MID 2.0 --> trek uw MID in, breng de nodige wijzigingen aan en meld opnieuw aan;
    • De terminal heeft geen MID 2.0 --> neem contact op met de terminal en informeer deze, pas uw MID aan en meld opnieuw aan;
  • Let op: met deze handeling is het 'sea in sea out' indicatorlabel NIET automatisch uit MLI verwijderd. Dit moet in MLI worden gedaan.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Overlanded: Mijn container(s) zijn gelost op een andere terminal en vervolgens aangegeven in MLI (Melding Lading Import), wat moet ik doen?

• Niet de REN in de Transhipment Service annuleren!
  • Pas de losterminal aan in MLI en meld opnieuw aan;
  • Pas de losterminal aan in MID (Melding Import Declaratie);
    • De terminal heeft MID 2.0 --> trek uw MID in, breng de nodige wijzigingen aan en meld opnieuw aan;
    • De terminal heeft geen MID 2.0 --> neem contact op met de terminal en informeer deze, pas uw MID aan en meld opnieuw aan;