Vereenvoudiging in de Vertrouwensketen

14 maart 2024 | Cargo Controller

De komende weken zal Portbase enkele wijzigingen vrijgeven met betrekking tot functionaliteiten voor de Vertrouwensketen binnen Cargo Controller en Cargo Release Manager.

Met de start van de Vertrouwensketen hebben we verschillende community-leden geïnterviewd en uitgedaagd, waarna deze feedback verwerkt is tot verbeterde functionaliteiten. Ons hoofddoel is het verbeteren van het visuele karakter en het vereenvoudigen van handelingen binnen de keten.

Vooraankondiging

In plaats van onze gebruikers te verrassen met nieuwe toepassingen of wijzigingen, willen wij u proactief informeren over deze komende wijzigingen. De komende weken zullen we individuele wijzigingen per stuk lanceren en we zullen dit document bijwerken wanneer dit is gebeurd.

Naast deze vroege aankondiging zullen we u via onze in-service berichten en FAQ’s informeren wanneer er een wijziging wordt vrijgegeven, zoals we dit altijd doen.

Let op: Alle onderstaande beelden zijn concepten en kunnen afwijken van het definitieve eindproduct.

Rollen in de Vetrouwensketen: Wat is mijn rol en wat moet ik doen?

Veel startende partijen in de Vertrouwensketen hebben ons deze feedback teruggegven, daarom verplaatsen we alles rondom rollen en acties naar het overzichtscherm.

In het bovenstaande voorbeeld wordt u direct geinformeerd als er een actie open staat binnen de Vertrouwensketen. De grijze indicator geeft aan als een actie nog openstaat en de groene indicator als deze afgehandeld is. Er volgt ook een nieuwe filter waarin u het overzichtscherm kunt filteren op uw organisatierollen.

Vertrouwensketen pop-up

Als u klikt op het nieuwe Vertrouwensketen deel inhet overzichtscherm opent er een klein venster, gelijk aan het “Container status” scherm dat u al kent. Dit venster toont u welke partij uw organisatie heeft aangewezen in de vertrouwensketen en welke actie van uw organisatie verwacht wordt. We limiteren hierbij alle keuzes die op dat moment voor uw organisatie mogelijk zijn.

Vereenvoudiging

We limiteren alle Vertrouwensketen acties gebaseerd op uw huidige rol and status binnen de keten.

  • Stel u heeft een vervoerder genomineerd, dan is het intrekken en/of wijzigen van de nominatie naar een andere vervoerder de enige optie die overblijft in het scherm.

  • Als u een expediteur heeft gemachtigd als cargo director, dan kunt u deze machtiging alleen nog maar intrekken. Daarna kunt u een andere expediteur aanwijzen of zelf een vervoerder nomineren.


Nieuwe functionaliteit in Cargo Release Manager

Er komt een uitbreiding binnen Cargo Release Manager, daar leest u hier meer over.