Terminal Data


Zoeken

Snel naar

Veelgestelde vragen

Terminal Data

Ik zie geen terminal data in mijn B/L’s, hoe kan dat?

Per terminal kunnen de voorwaarden waarop u data te zien krijgt verschillen, hieronder lichten we terminals toe die data beschikbaar stellen. Bent u een API-gebruiker? Kijk dan onderaan voor aanvullende informatie hoe u deze informatie via API kan ontsluiten.

Ziet u nog steeds geen MyTerminal data in Cargo Controller?

Om data in te zien van deze terminals heeft uw organisatie minimaal een gratis MyTerminal account nodig. Als uw organisatie een uitgebreider, betaald, MyTerminal abonnement af neemt, krijgt u ook meer data-elementen te zien in Cargo Controller. Hier vraagt u een MyTerminal-account aan bij Hutchison Ports ECT Rotterdam.

Uw organisatie bij MyTerminal is niet gelijk aan uw organisatie in PCS. Dit kunt u eenvoudig checken door uw KvK-nummer te controleren in PCS: Ga naar User Management in het PCS hoofdmenu. U komt direct in het scherm met uw organisatiegegevens, en ziet hier met welke NAW- en KvK gegevens u in het PCS bent geregistreerd. Dit moet exact overeenkomen met uw organisatie accountgegevens in MyTerminal.

U leest hier hoe u uw organisatiegegevens in MyTerminal kunt inzien.

Wijken deze gegevens af? Dan zult u het afwijkende account moeten herstellen met de juiste gegevens. Stuur dan een email zowel sales@portbase.com als myterminal@ect.nl. Vermeld hierin met welke bedrijfsnaam en KVK nummer in beide platformen geregistreerd staat.

Terminal data via API

Voor de Cargo Controller API hebben we nieuwe velden toegevoegd waarbij de terminal data wordt getoond (als deze beschikbaar is voor die terminal). Voor meer informatie zie onze changelog in de API-specificaties op ons Developer Portal.

Heeft u gevonden wat u zocht?