voor Gebruikersbeheerders

Veelgestelde vragen

voor Gebruikersbeheerders

Hoe behandel ik een koppelverzoek?

De openstaande koppelverzoeken vind je via ‘gebruikersbeheer’ > In behandeling. Klik op een koppelverzoek op het open te klappen. Check de (zakelijke) gegevens die de gebruiker heeft ingevuld. Er worden er drie opties getoond: Accepteren, Weigeren en Einddatum.

Bij accepteren kan ook de einddatum worden ingevuld de gekoppelde medewerker b.v. een tijdelijk contract heeft. De gebruiker wordt automatisch ontkoppeld op deze datum en ontvangt 7 dagen voor de beëindiging een waarschuwingsemail.

Alle geaccepteerde gebruikers zijn te vinden onder de tab medewerkers.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe behandel ik een verzoek voor het wijzigen van zakelijke informatie?

Het verzoek is terug te vinden via ‘Gebruikersmanagement’ > tab ‘wijzigingsverzoeken. Elk verzoek kun je openklikken om meer informatie te zien. Hier kun je het verzoek accepteren of weigeren.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe ontkoppel ik (tijdelijk) een gebruiker?

Zoek de betreffende medewerker op via ‘gebruikersbeheer’ > Medewerkers. Klap de medewerker open die je wilt ontkoppelen van de organisatie en selecteer de optie ‘schort gebruiker op’ om hem tijdelijk te ontkoppelen. De medewerker kan op dit moment geen werkzaamheden meer doen voor de organisatie.

Wanneer je er zeker van bent dat de medewerker verwijderd moet worden navigeer dan naar het ‘Opgeschort’ tab. Klap de medewerker nogmaals open. Gebruik “ontkoppel gebruiker” om de medewerker volledig te ontkoppelen. Via “herstel” kun je de tijdelijk ontkoppelde gebruiker weer activeren.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe valideer ik mijn gebruikers (via periodieke validatie)?

Dit is alleen mogelijk als “periodieke validatie” voor de organisatie aan staat.

Deze optie is terug te vinden in de tab ‘gebruikersbeheer’ – ‘werknemers’ – [uitklappen overzicht gebruiker] – ‘valideer gebruiker’

Check (1) of de gebruiker nog steeds in dienst heeft (2) of de gebruiker nog steeds toegang nodig heeft tot IAMconnected (3) de gegevens van de gebruiker kloppen:

• Ontkoppel de gebruikers als deze niet meer in dienst is of geen toegang meer nodig heeft.
• Vraag de gebruiker om zijn gegevens te wijzigen als deze niet correct zijn.
• Alles in orde? Klik op “valideer gebruiker”.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe zoek ik een gebruikersnaam op?

Je kunt de gebruikersnaam terugvinden onder ‘gebruikersbeheer’ bij de betreffende gebruiker.