20 jun 2022 | Diverse verbeteringen in Melding Schip

De komende periode zetten wij diverse verbeteringen live in de service “Melding Schip”. Bij elke wijziging die live wordt gezet, tonen we in het PCS de bekende pop-up.

Filter Visit Overview In het overzichtsscherm kunt u vanaf nu diverse filters instellen zodat u uw bezoeken nog sneller vindt.

Zoekfunctie zeeschepen
Er is een tip toegevoegd aan het zoekveld. Wanneer gezocht wordt op een exacte match, dan moet de zoekterm tussen “aanhalingstekens” worden gezet.

Terugkoppelen actuele diepgang én PBP
Als een schip operationeel contact krijgt bij Maasaanloop komt het voor dat de diepgang niet correct is gemeld. Stel er is een verwachte diepgang gemeld van 13,90 meter en Maasaanloop hoort bij operationeel contact dat dit 14,40 meter is. Op dat moment registreert de havenmeester een actuele diepgang van 14,40 meter én wijzigt de Pilot Boarding Place i.v.m. een diepgang van > 14,30 meter van Maascenter naar Euro13. Het PCS kent alleen een verwachte diepgang. Deze wijzigt niet en de PBP blijft op Maascenter staan. Dit is nu opgelost door ook de actuele diepgang terug te koppelen naar het PCS én de PBP wijziging te synchroniseren naar het PCS. De agent kan het schip nu beter informeren m.b.t. de locatie waar de loods aan boord komt (Euro13). Idealiter meldt de agent een correcte diepgang (first time right) zodat het Loodswezen niet verrast wordt bij het plannen van een (juiste) loods.

Terugkoppelen LOA geaccepteerd
Tijdens een aangepaste loodsdienst (voor kleine of voor alle schepen), waarbij de loods niet aan boord kan door slecht weer, komt het schip in sommige gevallen in aanmerking voor een ‘Loods op afstand’ (LOA). Als de betreffende velden correct in het PCS zijn ingevuld, wordt er door het Loodswezen en de havenmeester beoordeeld of het schip met een loods op afstand naar binnen/buiten mag. Als hier toestemming voor wordt gegeven (‘LOA geaccepteerd’), is dat direct zichtbaar bij de betreffende reis in het PCS.

Auto-order = ‘YES’ niet meer mogelijk tijdens aangepast loodsdienst
Zodra er sprake is van een aangepaste loodsdienst voor álle schepen, kunt u nog wel aangeven dat u wilt uitwisselen met een vertrekkend schip, maar niet meer kiezen voor Auto-order = ‘YES’. Standaard wordt ‘NO’ ingevuld en dit is niet te wijzigen totdat de aangepaste loodsdienst weer voorbij is.

Inkomende schepen die al besteld waren vóórdat de loodsdienst werd aangepast (voor álle schepen) worden alsnog automatisch gewijzigd: Auto-order = ‘YES’ wordt omgezet in Auto-order = ‘NO’. Tijdens deze hectische situatie, waarbij dienstverleners alle zeilen moeten bijzetten, is het inplannen van scheepsreizen complex. Dit vraagt veel aandacht op het HCC. Een vertrekkend schip dat besteld is, maar tijdelijk moet wachten voordat het kan vertrekken, krijgt op een gegeven moment toestemming om te vertrekken met een nieuwe ETD. Op dát moment wordt ook de ETA van het inkomende schip hier automatisch op aangepast. Heel mooi in normale omstandigheden! Maar tijdens een hectische aangepaste loodsdienst leidt dit tot niet wenselijke verrassingen op het HCC. Zoals schepen die ‘ineens’ naar binnen komen door de nieuwe ETA, terwijl dat op dat moment wellicht nog niet kan. ‘Wachters’ worden door het HCC in overleg met de dienstverleners handmatig en achtereenvolgens ingepland en afgehandeld. Omdat de ‘automaat’ in PCS dan voor ongewenste effecten zorgt, is de Auto-order = ‘YES’ optie tijdelijk niet beschikbaar. Zodra een schip een ‘wachter’ wordt, zal het HCC u informeren.

Zodra het schip kan vertrekken of binnenkomen, wordt het schip handmatig ingepland en wordt u opnieuw door het HCC geïnformeerd.

Oude reizen verwijderen
Op het HCC zien wij veel oude reizen in ons systeem staan, soms wel maanden oud. Dat vertroebelt ons werk en vragen u daarom vriendelijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Wij blijven dit monitoren en spreken het betreffende agentschap erop aan als de onwenselijke situatie voortduurt.

Met vriendelijke groet, ook namens Port of Amsterdam en Portbase,

Louis van Waasdijk
Projectmanager Divisie Havenmeester (Rotterdam)
Tel: +31 (0)6 1093 8114

Klik hier om het volledige bericht in PDF te openen en/of te downloaden.

Heeft u gevonden wat u zocht?