Foutmelding: xlCustomsResponseRoot\xcr:xlMovementReferenceNumber is Mandatory

De transitaangifte blijft op verzonden staan en op het retourbericht van de Douane is een foutmelding binnengekomen.

[DataDirect][XQuery][Error]Error (BGM C106@A_1004) xlCustomsResponseRoot\xcr:xlMovementReferenceNumber is Mandatory caused by: [DataDirect][XQuery][Error]Error (BGM C106@A_1004) xlCustomsResponseRoot\xcr:xlMovementReferenceNumber is Mandatory caused by: Error (BGM C106@A_1004) xlCustomsResponseRoot\xcr:xlMovementReferenceNumber is Mandatory

Wanneer u het bericht opent, leest u het volgende:

Optie 1

FTX+AAO++12+GDS[1].AR2[1].Complement of information LNG:::Data does not match with the data type”

RFF+ABE:806025463.00/321132641”

Controleer wat er in de berichten naar de klant/Douane is uitgestuurd.

In dit voorbeeld:

Er zit een vierkantje in deze regel

RFF+AAQ:CAIU5546017”

DOC+190:::X-705+BGFLMRUR304434/27�::1”

Wanneer u naar de schermen gaat, ziet u een spatie bij dit tekstveld.

Oplossing

Zet de melding op rejected. De klant kan deze via de knop RE-USE opnieuw gebruiken. De klant dient de spatie weg te halen en dan kan deze de melding opnieuw insturen.

Optie 2

FTX+AAO++15+CE1[1].NAD LNG:::Segment/Record not supported in this position”

Controleer wat er in de berichten naar de klant/Douane is uitgestuurd.

In dit voorbeeld:

Er zit een vierkantje in deze regel;

NAD+CN+++GEFCO+ROUTE DE CHLAMP�+SAUSHEIM++68391+FR”

Wanneer u naar de schermen gaat, ziet u een spatie in het tekstveld.

Oplossing

Zet de melding op rejected. De klant kan de melding via de knop RE-USE opnieuw gebruiken. De klant dient de spatie weg te halen en dan kan deze de melding opnieuw insturen.

Optie 3

FTX+AAO++12+GDS[1].AR2[1].Previous document type:::Invalid value;  External codebase file (codelists.dbf) does not suppor:t the value 14?:TIR”

De douane keurt af wat de klant in de schermen bij Previous document onder kopje Type heeft ingevuld.

Via de website van de Douane kan de klant zien welk documenttype deze kan kiezen.

https://www.belastingdienst.nl/codeboek_sagitta/huidig/html/tabel-codeboek%20sagitta%2C%20onderdeel%20transit-014.html

Oplossing

Zet de melding op rejected. De klant kan de melding via de knop RE-USE opnieuw gebruiken. De klant dient zijn type bij previous document aan te passen.