Multi-Factor Authentication (MFA)

Met deze extra veiligheidscontrole moeten gebruikers hun identiteit verifiëren door meerdere bewijsstukken aan te leveren voordat ze toegang krijgen tot een apparaat of applicatie. Met MFA controleer je dus of de gebruiker daadwerkelijk een gevalideerde gebruiker is die toegang probeert te krijgen of dat het een malafide gebruiker is die inloggegevens heeft gestolen.Door het gebruik van MFA kun je veiliger werken met je IAMconnected account. MFA wordt ook wel Twee-Factor Authenticatie genoemd (TFA).

Veelgestelde vragen

Kun je MFA als gebruiker weer uitzetten?

Nee

Kun je MFA als organisatie weer uitzetten?

Nee

Wie kan MFA resetten?

Voor een gebruiker (geen hoofdgebruiker): Hoofdgebruiker / Gebruikersbeheerder

Voor een hoofdbeheerder: Service Desk van Portbase

Wat houdt MFA resetten in?

Je MFA instellingen worden verwijderd. Na opnieuw inloggen moet je MFA opnieuw configureren.

Levert Portbase Beveiligingssleutels?

Nee (zelf aanschaffen als bedrijf)

Kan ik meerdere beveiligingssleutels instellen of zowel een beveiligingssleutel als een authenticator app gebruiken

Ja dat is mogelijk.

Kan ik een beveiligingssleutel met NFC ook gebruiken op mijn iphone?

Nu nog niet maar in de toekomst mogelijk wel.
Er zijn ook beveiligingssleutels met een lightning (iPhone) aansluiting; deze hebben we vanuit Portbase niet getest.

Welke browsers ondersteunen Yubikey?

Zie https://support.yubico.com/hc/en-us/articles/360016615020-Operating-systemand-web-browser-support-for-FIDO2-and-U2F
Zie ook de support pagina over ondersteunde browsers door PCS (linkje toevoegen).

Welke browsers ondersteunen Feitian

Geen informatie beschikbaar; waarschijnlijk zijn dit dezelfde als Yubikey ondersteunt.

Welke authenticator applicaties worden ondersteund?

Je kunt elke applicatie gebruiken die het TOTP protocol ondersteunt.
Als je al een authenticator app gebruikt dan kun je IAMconnected als extra account configureren.
Voorbeelden van authenticators zijn:

• Google Authenticator
  • Microsoft Authenticator
  • DUO Mobile
  • Auhty
  • Lastpass

In de begeleiding, uitleg en support heeft IAMconnected gekozen voor de (veelgebruikte) Google Authenticator.

Welke beveiligingssleutels worden ondersteund?

De beveiligingssleutel dient FIDO2 te ondersteunen.
Portbase heeft de volgende beveiligingssleutels getest:

De prijsindicaties zijn van november 2021 en zijn bedoeld om met name het prijsverschil aan te geven.