Wat gebeurt er als de klant een fout maakt bij de aanvraag, bijvoorbeeld een fout in CRN of Containernummer?

Bij invoer van een CRN wordt gecheckt of het format juist is (o.a. op lengte, bestaande havencode). Als er op basis van de formatcriteria een onjuist CRN wordt ingevoerd, krijgt de klant hier een melding van en worden er geen kosten in rekening gebracht. Er wordt in de software (nog) geen check gedaan of het CRN werkelijk bestaat, dus als per abuis een foutief nummer wordt ingevoerd en er hierdoor geen Losbevestiging komt op de aanvraag, krijgt de klant na 2 maanden de melding dat de aanvraag niet beantwoord kan worden.