Onderwerp: Export douane document in MCA

Geachte relatie,

In het kader van de nieuwe functionaliteit voor de afhandeling van de Los-/Laadlijst  in Melding Container Achterland (MCA), vragen wij uw aandacht voor het volgende. Bij ECT hoeft er geen export douane document aangemeld te zijn op het moment dat de vervoerder de container op de terminal gaat aanleveren. Dit is, voor zover ons bekend, anders dan bij APMT en RWG.

ECT meldt, indien alles in orde is, voor een export container een groene status terug aan MCA, ook als er nog geen export douane document is aangemeld. Een groene status bij ECT zegt dus niets over de aanwezigheid van dit document. Indien u de aanwezigheid van het document wilt checken kunt u het Portbase-MED scherm hiervoor gebruiken. Deze informatie is nl. niet te vinden via het MCA scherm. Wij raden u sterk aan dit te doen. Hiermee kunt u voorkomen dat uw container niet op het deepsea schip wordt geladen, omdat er geen export document aanwezig is.

ECT is niet verantwoordelijk voor de tijdige overbrenging van dit bericht.

Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.