Vierde serie verbeteringen in Melding Schip 2.0

24 mei 2017 | Melding Schip

In nauwe samenspraak met de Havenmeesters van Rotterdam en Amsterdam staat nu al weer de vierde serie quick wins in Melding Schip 2.0 voor u online. Het betreft dit keer de volgende verbeteringen voor uw digitale meldproces.

Verbetering in visit overview scherm

Uw instellingen blijven bewaard

Uw eigen instellingen aangepast met sortering en filtering op het Visit Overview scherm blijven voortaan automatisch bewaard. Zo hoeft u deze niet bij elke sessie opnieuw in te stellen.

Verbeteringen in taak visit to port authority

Ligplaatsenoverzicht toont aankomst- en vertrektijden

In het ligplaatsoverzicht van uw schip staan nu ook de verwachte en actuele aankomst- en vertrektijden. Zo kunt u ETD’s gemakkelijker up-to-date houden en vergeet u niet om een reis te bestellen.

Automatisch tijden aanpassen

Wanneer u een aankomst- of vertrektijd van uw schip aanpast, hoeft u (zolang het betreffende scheepsbezoek geopend is) slechts eenmaal aan te geven of u wilt dat deze wijziging automatisch wordt doorberekend in alle aankomst- en vertrektijden van het scheepsbezoek. Zo hoeft u niet bij elke wijziging van een aankomst- of vertrektijd een pop-up te beantwoorden.

‘Details of Movement’ en ‘Nautical Services’ automatisch gekopieerd

Bij het verschuiven of het toevoegen van een ligplaats worden de bij de ligplaatsdetails in te vullen ‘Details of Movement’ en ‘Nautical Services’ voortaan automatisch gekopieerd uit omliggende reizen. Voor de nieuw ontstane reis hoeft u deze gegevens niet opnieuw in te voeren. Nadat u een ligplaats heeft gewijzigd, is het wel belangrijk dat u de gegevens controleert.