Kan ik in de Vertrouwensketen ook zonder transactiekosten werken?

Ja, ook via de Cargo Controller API.

Je kunt in de volgende situatie zonder onze transactie kosten (per B/L) toch de Vertrouwensketen handelingen uitvoeren, maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Scenario's

In twee scenario's kan je toegewezen worden aan een B/L die niet door jezelf is gekoppeld:

1. Een rederij heeft een release toegestuurd voor een B/L die jezelf op dat moment nog niet volgde. Je krijgt de B/L automatisch in het overzicht in Cargo Controller, in het tabje My Release. Je kunt hiervoor een e-mailnotificatie inrichten, hoe je dit kan doen lees je hier.
  1. Een andere partij heeft je organisatie aangewezen als ketenpartij voor een B/L die jezelf op dat moment nog niet volgde. Je krijgt de B/L automatisch in het algemene overzicht in Cargo Controller nadat u bent aangewezen als de volgende ketenpartij. Ook hiervoor kan je een e-mailnotificatie inrichten, hoe je dit kan doen lees je hier.

Let op! In onze Cargo Controller API specificatie's zijn er aanvullende details die te maken hebben met een systeemkoppeling. Deze kan je hier lezen.

Basic tracking

Als je zelf een B/L koppelt (via Web of API) is dat voor Portbase een indicator dat er behoefte is aan aanvullende gegevens die wij met jouw organisatie delen. Om die reden rekenen wij per B/L een transactie, dit noemen wij een 'Extended tracking'.

Met de bovenstaande twee scenario's heb je niet zelf gekozen om voor dat B/L aanvullende data op te halen. Voor die situatie koppelt Portbase een 'Basic Tracking', je ziet op dat moment een zeer beperkt hoeveelheid data in de B/L. Dit beeld is op dat moment gelijk aan wat een klant ziet in onze service 'Cargo Release Manager'.

In beide vormen van tracking kunnen de handelingen van de Vertrouwensketen uitgevoerd worden.

Upgrade tracking - via Web

Als je toch meer informatie wilt hebben over de lading, dan is de keuze aan jouw om een 'Basic tracking' om te zetten naar een 'Extended tracking'.

1. Klik op op B/L-niveau
  2. Klik op 'Toegang B/L'
  3. De data wordt nu bijgewerkt. Voor een 'Extended tracking' wordt dan nu een transactie gerekend.

Upgrade tracking - via API

Als je toch meer informatie wilt hebben over de lading, dan is de keuze aan jouw om een 'Basic tracking' om te zetten naar een 'Extended tracking'. Via API stuur je dan een standaard track request in voor dit B/L welke wij zullen beantwoorden met alle beschikbare informatie. Hier lees je daar meer over. Voor een 'Extended tracking' wordt een transactie gerekend.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe activeer ik de Vertrouwensketen in Cargo Controller?

Als u al gebruikt maakt van de Vertrouwensketen kunt u het volgende door de hoofdbeheerder van uw organisatie laten activeren. Voor Cargo Controller API gebruikers zijn de onderstaande stappen ook noodzakelijk eerst te doorlope voor u gebruikt kunt maken van onze uitgebreide API-functies.

Hoofdbeheerders hebben in het hoofdmenu van PCS toegang tot de optie 'Organisatiebeheer'.

In dit menu kan de hoofdgebruiker rechten uitgeven aan gebruikers d.m.v. Gebruikersgroepen. Ga naar de tab User Groups.

Voor alle bestaande Cargo Controller gebruikers hebben we hiervoor een Gebruikersgroep toegevoegd 'Cargo Controller (Director)'. Klik op deze titel en u kunt vervolgens collega's toevoegen aan deze groep. Klik op 'Save' om de wijzigingen door te voeren.

Een reeds ingelogde collega zal vervolgens moeten uitloggen en inloggen voordat de extra functionaliteiten zichtbaar zijn in zijn Cargo Controller omgeving.

Tip: Op deze manier hopen we dat u het beheer van deze functionaliteiten beperkt tot de gebruikers die dit daadwerkelijk toepassen in hun werkzaamheden.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Heb ik met de Vertrouwensketen nog wel de Delivery Note nodig?

Ja, u heeft voorlopig nog de delivery note nodig voor een aantal gegevens die nog niet beschikbaar zijn in de services binnen de Vertrouwensketen, zoals de empty return. Er wordt op dit moment gewerkt met de rederijen om deze waardes ook via de services te tonen aan alle partijen in de keten.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Kan ik via de Vertrouwensketen ook de commerciële vrijstelling opvragen bij de rederij?

Nee, u dient nog steeds met de rederij contact op te nemen als u de commerciële vrijstelling niet automatisch toegewezen krijgt.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Kan ik mijn exportstroom ook via de Vertrouwensketen verwerken?

Nee, in de huidige fase is de Vertrouwensketen alleen gericht op de importstroom van containers.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Krijg ik via de Vertrouwensketen ook de empty return te zien?

Nee, in de huidige fase is in de Vertrouwensketen deze data nog niet beschikbaar. Dit volgt in een latere fase.

Heeft u gevonden wat u zocht?

API Service

Kan ik in de Vertrouwensketen ook zonder transactiekosten werken?

Ja, ook via de Cargo Controller API.

Je kunt in de volgende situatie zonder onze transactie kosten (per B/L) toch de Vertrouwensketen handelingen uitvoeren, maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Scenario's

In twee scenario's kan je toegewezen worden aan een B/L die niet door jezelf is gekoppeld:

1. Een rederij heeft een release toegestuurd voor een B/L die jezelf op dat moment nog niet volgde. Je krijgt de B/L automatisch in het overzicht in Cargo Controller, in het tabje My Release. Je kunt hiervoor een e-mailnotificatie inrichten, hoe je dit kan doen lees je hier.
  1. Een andere partij heeft je organisatie aangewezen als ketenpartij voor een B/L die jezelf op dat moment nog niet volgde. Je krijgt de B/L automatisch in het algemene overzicht in Cargo Controller nadat u bent aangewezen als de volgende ketenpartij. Ook hiervoor kan je een e-mailnotificatie inrichten, hoe je dit kan doen lees je hier.

Let op! In onze Cargo Controller API specificatie's zijn er aanvullende details die te maken hebben met een systeemkoppeling. Deze kan je hier lezen.

Basic tracking

Als je zelf een B/L koppelt (via Web of API) is dat voor Portbase een indicator dat er behoefte is aan aanvullende gegevens die wij met jouw organisatie delen. Om die reden rekenen wij per B/L een transactie, dit noemen wij een 'Extended tracking'.

Met de bovenstaande twee scenario's heb je niet zelf gekozen om voor dat B/L aanvullende data op te halen. Voor die situatie koppelt Portbase een 'Basic Tracking', je ziet op dat moment een zeer beperkt hoeveelheid data in de B/L. Dit beeld is op dat moment gelijk aan wat een klant ziet in onze service 'Cargo Release Manager'.

In beide vormen van tracking kunnen de handelingen van de Vertrouwensketen uitgevoerd worden.

Upgrade tracking - via Web

Als je toch meer informatie wilt hebben over de lading, dan is de keuze aan jouw om een 'Basic tracking' om te zetten naar een 'Extended tracking'.

1. Klik op op B/L-niveau
  2. Klik op 'Toegang B/L'
  3. De data wordt nu bijgewerkt. Voor een 'Extended tracking' wordt dan nu een transactie gerekend.

Upgrade tracking - via API

Als je toch meer informatie wilt hebben over de lading, dan is de keuze aan jouw om een 'Basic tracking' om te zetten naar een 'Extended tracking'. Via API stuur je dan een standaard track request in voor dit B/L welke wij zullen beantwoorden met alle beschikbare informatie. Hier lees je daar meer over. Voor een 'Extended tracking' wordt een transactie gerekend.