voor Eindgebruikers

Veelgestelde vragen

voor Eindgebruikers

Hoe maak ik een account aan?

Vul op https://www.iamconnected.eu/register het registratieformulier in. Na het invullen ontvang je een email met een link voor het bevestigen van je registratie. Deze link is 7 dagen.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe wijzig ik mijn account?

Je persoonlijk account kun je wijzigen via ‘mijn profiel’. De velden die aangepast kunnen worden zijn: Voornaam, achternaam, e-mail en persoonlijk telefoonnummer. De wijziging is meteen actief.

Zie hieronder voor het wijzigen van je zakelijke gegevens.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Je wachtwoord kun je wijzigen via ‘mijn profiel’. Voer hier het huidige wachtwoord in en vul tweemaal het nieuwe wachtwoord in dat je wilt gebruiken.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Wat moet ik doen als ik mijn inloggegevens ben vergeten?

Je wachtwoord kun je wijzigen door in het inlogscherm van IAMconnected te klikken op “Hulp nodig bij aanmelden, wachtwoord vergeten?” te klikken op “wachtwoord vergeten”. Na het ingeven van je gebruikersnaam ontvang je per email een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Je gebruikersnaam kun je terugvinden in de IAMconnected activatiemail. Kun je deze niet (meer) vinden, neem dan contact op met de gebruikersbeheerder of hoofdbeheerder van jouw organisatie.

Ben je als Hoofdbeheerder je inloggegevens vergeten? Neem dan contact op met Customer Service.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Wie aktiviere ich MFA?

Dit kun je doen via ‘profiel’ – ‘MFA (Multi-factor Authentication)’. Je wordt hierna automatisch afgemeld. Bij het opnieuw aanmelden word je begeleid bij het configureren van MFA. Meer informatie vind je op de speciale MFA- pagina.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe schakel ik MFA uit?

Dat is om veiligheidsredenen niet mogelijk.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Op welke diensten kan ik via IAMconnected inloggen?

Aangesloten zijn diensten van:

• Portbase: het Port Community System (PCS) en datadiensten
• Havenbedrijf Rotterdam: MyPort en King
• ECT: My Terminal (voor een beperkt aantal pilot gebruikers)

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe deactiveer en verwijder ik mijn account?

Deactiveren kun je via ‘mijn profiel’. Links onderin vind je de knop om je account te deactiveren.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Hoe wijzig ik mijn zakelijke informatie?

Zakelijke informatie zoals e-mailadres, telefoonnummer en logistieke rollen worden gebruikt om bepaalde rechten toe te kennen in de applicaties. Je kunt deze wijzigen via “mijn profiel > tab zakelijke context”. De wijziging moet worden goedgekeurd door een gebruikersbeheerder/ de hoofdbeheerder.