Waar vind ik de status ‘D-conform in afwachting van origineel’ van mijn GGB aangifte?

De NVWA staat bij veterinaire lading via ferry-operators toe dat de document controle (D-controle) kan worden uitgevoerd op basis van een kopie van uw het certificaat. Uw GGB-aangifte krijgt dan de status ‘D-conform in afwachting van origineel’, ook bekend als een ‘voorlopige D-conform’.

U kunt de ferry-terminal verlaten nadat u bij de Douane aantoont dat uw zending de status ‘D-conform in afwachting van origineel‘ heeft.

U kunt deze status op twee manieren aantonen:

1. via de print-functie (pdf)
    • Vanuit het declaratie overzicht selecteert u de betreffende aangifte en kiest vervolgens rechtsonder ‘print’.
    • Een afdruk opent zich in een nieuw venster.
    • Print deze uit of sla op als pdf-bestand.
    • Onder het kopje ‘status details’  vindt u de status ‘D-conform in afwachting van origineel’
  2. via een e-mail notificatie
    • Vanuit het hoofdscherm van het PCS selecteert u in het linkermenu ‘notificatie instellingen’
    • Onder het kopje ‘Notificaties Melding voedsel en waren’ selecteert u de notificatie ‘CVED declaration voorlopig D-conform’ en vult u een e-mail adres in.
    • U ontvangt vanaf nu een e-mail notificatie voor iedere nieuwe GGD-aangifte die de status ‘D-conform in afwachting van origineel’ krijgt.

Zowel de pdf als de e-mail notificatie bevatten de informatie (GGB-nummer, GGB-status, en equipment-nummer) waarmee u bij Douane de status van de goederen aantoont.