Hoe weet ik wanneer een B/L verwijderd is?

In sommige situaties worden B/L’s verwijderd van een manifest. Als uw tracked B/L wordt verwijderd worden alle updates in Cargo Controller verwijderd, via API krijgt u ook een ‘Deleted’ status update te zien.

Om zeker te zijn wat de status is van uw B/L kunt u een e-mail notificatie activeren waardoor u direct een e-mail krijgt als uw B/L is verwijderd. In deze e-mail kunt u dan zien welke acties ondernomen kunnen worden.

Instellen notificatie

U kunt e-mailnotificaties instellen voor de belangrijkste statuswijzigingen. Zo blijft u eenvoudig of de hoogte indien de status van uw gevolgde lading verandert.
1. Open de gebruikersvoorkeuren (de ronde knop met uw voorletter rechtsboven in het hoofdscherm).
2. Kies ‘Notificatie instellingen’
3. Via het schuifje kunt een e-mail notificatie aan of uit zetten.
E-mail notificaties worden verstuurd naar het e-mailadres van uw PCS-account.

B/L weer beschikbaar

Indien uw verwijderde B/L weer beschikbaar komt op een ander manifest, zullen wij deze automtisch weer voor u koppelen. Echter als er een MID of Domproc was ingediend op dit B/L dan zal deze handmatig opnieuw moeten worden ingeschoten.

Was er op deze B/L al een domproc melding gedaan?
Als een B/L wordt verwijderd van een manifest, dan wordt de domproc-melding automatisch verwijderd door de Douane. Als het B/L weer beschikbaar komt dient u zelf opnieuw een domproc melding te doen.

Was er op deze B/L al een document voorgemeld bij de terminal?
Ga na of de documenten voor de juiste terminal zijn voorgemeld. Is de losterminal gewijzigd? Zorg dan dat u de documenten opnieuw voormeldt voor de juiste terminal.

Heeft u gevonden wat u zocht?