Hoe werkt een MID intrekverzoek?

Foutief document voorgemeld

Indien u per ongeluk een foutief document heeft voorgemeld, dan kunt u bij ECT Delta en bij Euromax een verzoek tot intrekking het van document doen via de service Melding Import Documentatie. Voor overige terminals kan dit enkel telefonisch of per e-mail, hier leest u daar mee over.

Een voorgemeld document intrekken

Het intrekken van documenten kan alleen voor documenten met de status ‘Goedgekeurd’. Documenten met status ‘Verzonden’ of ‘Geweigerd’ kunnen niet worden ingetrokken.

In het detailscherm van de documentmelding kiest u rechtsboven voor ‘Melding intrekken’:

In het bevestigingsscherm kiest u nogmaals ‘Intrekken’:

U ziet een bevestiging dat het verzoek tot intrekken is ingediend bij de terminal. U kunt nu nog GEEN nieuw document voormelden, zolang dit verzoek niet is afgehandeld.

De terminal laat (na enige tijd) weten of het verzoek is geaccepteerd of is geweigerd. U ziet dit terug in de kolom ‘status’ of in de tijdlijn in het detailvenster. Een terminal kan ervoor kiezen het verzoek te weigeren, bijvoorbeeld als de container is opgehaald of klaar staat om opgehaald te worden.

Uw intrekverzoek kent de volgende statussen in de timeline:

  • Status ‘Verzonden’: uw intrekverzoek is verzonden naar de terminal
  • Status ‘Intrekverzoek in behandeling’: uw intrekverzoek wordt in behandeling genomen door de terminal
  • Status ‘Ingetrokken’ : Uw intrekverzoek is geaccepteerd door de terminal
  • Status ‘Intrekken afgekeurd’: Uw intrekverzoek is geweigerd door de terminal. Een terminal kan een intrekverzoek weigeren, bijvoorbeeld omdat de container de terminal reeds heeft verlaten. Het document wordt dan niet verwijderd. Neem contact op met de terminal om een oplossing te bespreken.

Nadat de foutieve voormelding is verwijderd kunt u een nieuwe documentvoormelding doen.

Heeft u gevonden wat u zocht?