Een verzonden manifest kan niet worden verwijderd.
Er moet altijd minimaal één container met een document op het manifest staan.
Wat u kunt doen is een ‘niet bestaand’ document opvoeren en koppelen aan een ‘niet bestaand’ container nummer. Hiervoor dient u toestemming van de douane aan te vragen. Wanneer u hiervoor toestemming heeft gehad van de Douane, kunt u het ‘nep’ document opvoeren en koppelen aan het manifest.

Bijvoorbeeld:
Document type: ZZZ
Container nummer FOUT0000001
Document nummer: Datum van uitgang
Boekingsnummer: VERKEERDAANGEBODEN

Dan kunt u een UPDATE sturen naar de Douane met het document erop, zonder alle andere containers, de overige containers dienen wel verwijderd te worden.
Het export manifest blijft bestaan in het systeem.