Kan ik alles via mijn eigen systeem doen of moet ik ook gebruikmaken van webschermen?

Heeft u API-koppelingen, dan maakt u uitsluitend in bijzondere gevallen gebruik van webschermen. Wanneer u in eerste instantie tijdelijk via EDI koppelt, moet u voor ieder binnenvaartbezoek de webschermen gebruiken voor het aanleveren van aanvullende informatie. Het streven is dat elke barge operator zo snel mogelijk overstapt op de API-koppelingen van MCA Barge.

In geval van API’s gebruikt u de webschermen voor:

• opvragen fixed windows details;
  • opvragen rotatie en details call, zoals Planned Time Scope in, ATAT en ATDT;
  • inzien/invoer bijzonderheden call, zoals inzien status afspraak of het handmatig definitief maken van een los-/laadlijst;
  • invoer van masterdata;
  • opvragen locatiedetails en beschikbare capaciteit locaties;
  • opvragen lijst gevaarlijke stoffen (UN nummers);
  • invoer van (incidentele) (on)beschikbare schipinformatie.

In geval van EDI doet u aanvullend voor het plannen zelf:

• opvoeren van call details zoals aantal containers, formaat containers;
  • koppelen van containers aan call;
  • opvoeren van rotatiegegevens, zoals TEU aan boord en scope in/uit locatie.