Kan ik machtigen en/of nomineren via een Excel upload?

Ja, dat is mogelijk. Het is grotendeels gelijk aan het volgen van nieuwe B/L’s via een Excel upload, maar u zult meer informatie moeten aanleveren.

Meerdere B/L’s in één keer volgen

We noemen dit ook wel een batch upload. U kunt max. 500 B/L’s in één keer opvoeren met een Excelbestand. U kunt per container nu ook de Vertrouwensketen aansturen.

1. Kies ‘Voeg toe’.
  2. In het onderdeel ‘Lading’ vindt u onderaan de knop ‘Upload bestand’ en daarna volgt een link naar een Excel-template.
  3. Vul de Excel-template in met de benodigde gegevens, deze gegevens worden aangegeven in het eerste tabblad en sla het bestand op.
  4. Kies ‘Upload bestand’ en selecteer het zojuist opgeslagen Excelbestand. Kies vervolgens ‘Upload’.
  5. U krijgt een bevestiging van alle succesvol en niet-succesvol toegevoegde B/L’s.
    a. De succesvol toegevoegde B/L’s worden automatisch toegevoegd aan Cargo Controller en als favoriet gemarkeerd.
    b. De niet-succesvol toegevoegde B/L’s voldoen niet aan de criteria. Een toelichting voor afkeuring staat vermeld. U kunt nu de gegevens handmatig corrigeren of verwijderen.
    c. Wanneer u de gegevens handmatig corrigeert of verwijdert, kiest u daarna voor Opslaan. De gecorrigeerde B/L-gegevens worden alsnog toegevoegd aan Cargo Controller.

U heeft nu de Vertrouwensketen in bulk aangestuurd.