Waarom wordt een equipment, waarvoor wel een laadbevestiging is gestuurd, niet getoond op de laadlijst?

Deze vraag kan naar voren komen als u gebruik maakt van de functie waarbij de laadlijst automatisch wordt gegenereerd op basis van laadbevestigingen (geldt alleen voor ferry’s). De ontvangen laadbevestiging kon niet goed worden verwerkt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een laadbevestiging niet goed kan worden verwerkt:

• Indien in de ontvangen laadbevestiging het ‘Call Reference Number’ onjuist is en ook de scheepsreisgegevens niet gevonden worden.
  • Als in het boekingsnummer in de laadbevestiging niet de juiste ferry-code opgegeven staat.

Via ‘Koppelen laadbevestiging’ kan in veel gevallen de laadbevestiging alsnog verwerkt worden:

• Controleer of het transport equipment met het boekingsnummer op de laadlijst voorkomt en voeg dit eventueel toe.
  • Via ‘Melding Lading Export EDI’ – ‘Koppel laadbevestigingen’ bovenin het scherm kunt u het manifest selecteren en vervolgens de betreffende laadbevestiging koppelen.