Functionele terugkoppeling

13 november 2023 | Melding Schip

Melding ontvangen door de havenmeester

Na het versturen van uw melding naar de havenmeester, wordt het betreffende icoontje van die melding even blauw:

Dit betekent dat uw melding is verstuurd. Als alles goed gaat, wordt deze kort daarop groen. Dit houdt in dat uw melding is ontvangen in het systeem van de havenmeester (HaMIS) en dus technisch in orde is. Dit zegt nog niets over een inhoudelijke beoordeling door de havenmeester.

Functionele terugkoppeling

Vanaf woensdag 15 november 2023 stuurt de havenmeester het resultaat van zijn beoordeling digitaal terug naar het PCS. We noemen dit de “functionele terugkoppeling” en gaat over de inhoud van het bericht. Het resultaat wordt zichtbaar in dezelfde icoontjes:

In de taakbalk ziet u de icoontjes die bij de huidige reis horen of betrekking hebben op het hele bezoek (bv. de MDOH). Dus als de inkomende reis OK is en nog geen ATA heeft, is het icoontje groen, ook al is de uitgaande reis NIET OK en bijvoorbeeld nog oranje.

Bij de betreffende reis ziet u de status (in behandeling) of het resultaat van de beoordeling:

De havenmeesters van Groningen, Harlingen, Den Helder en Scheveningen gaven al een functionele terugkoppeling via het PCS. Zij zullen (voorlopig) alleen een akkoord of niet akkoord blijven sturen. Agenten van deze havens krijgen dus geen oranje uitroeptekens.

Visit overview

Dezelfde icoontjes ziet u terug in het “Visit overview” scherm zodat u ook daar wordt getriggerd om het resultaat van de beoordeling door de havenmeester te bekijken, te corrigeren of aan te vullen:


Clearance e-mail vervalt De resultaten van de inhoudelijke beoordeling ontvangt u op dit moment ook nog via de zgn. “Clearance e-mail” die vanuit HaMIS wordt verstuurd. Deze e-mail gaat binnenkort vervallen!

Abonneren op notificaties

In plaats van de “Clearance e-mail” uit HaMIS is het nu mogelijk om via “Preferences” notificaties in te stellen voor de functionele terugkoppelingen. U kunt er nu voor kiezen om:

  • Helemaal geen e-mails meer te ontvangen
    E-mail notificaties vanuit het PCS te ontvangen
    SMS notificaties vanuit het PCS te ontvangen