Overig

Veelgestelde vragen

Overig

Wat voor zegelnummer/seal number vul je in bij een FLAT?

U mag hier FLAT of TANK invullen.

Is het nodig om een treinreis aan te maken voor statusinformatie over de lading?

Om de status van de lading via statusinformatie op te vragen is het niet noodzakelijk dat de treinreis in het systeem aanwezig is of wordt aangemaakt. Als u in de service Rail Planning gaat en bovenin de zwarte balk klikt op 'Boekingen' dan kan in het volgende scherm een voormelding aangemaakt worden om de statusinformatie op te vragen.

Hoe wordt omgegaan met “te laat” binnenkomende treinen of met containers die niet in orde zijn?

Treinen worden niet geweigerd en worden binnengelaten bij beschikbare capaciteit. Mocht de containerinformatie (documenten/containers) niet in orde zijn, zullen desbetreffende containers niet gelost/geladen worden.

Bij wie moet ik zijn voor mijn Cargo Card?

Wanneer u problemen heeft met uw Cargo Card, deze is verlopen of u wilt er één aanvragen, dan moet u contact opnemen met Secure Logistics. Meer informatie hierover vindt u op: https://www.secure-logistics.nl.

Moet ik betalen voor elke track & trace aanvraag die ik instuur?

Ja, op een aantal velden hebben wij validaties aangebracht (zoals aantal tekens). Voldoet uw ingave aan deze validaties, maar heeft u bijvoorbeeld een typefout gemaakt? Dan worden er kosten in rekening gebracht. Dit omdat Portbase voor deze ‘technisch valide’ aanvraag kosten maakt.

Voor wie is Cargo Tracker?

Verladers, expediteurs, douaneagenten en vervoerders.

Hoe verlopen de maandelijkse betalingen?

Portbase werkt met maandelijkse automatische incassobetalingen op basis van uw actuele verbruik. Wij sturen elke maand een factuur voor uw administratie.

Waar kan ik terecht met Cargo Tracker gebruikersvragen?

U kunt onze Service Desk bereiken via 088 – 625 25 25 tussen 08:00 – 18:00u of via servicedesk@portbase.com. Kijk ook eens naar de veelgestelde vragen.

Heeft u commerciële vragen, wilt u iets wijzigen of bestellen?

De Portbase salesafdeling staat gereed om uw vragen te beantwoorden. Telefoonnummer 088 625 2534 of sales@portbase.com.

Is een API-koppeling even duur als het gebruik van de webschermen?

Ja, maar bij de API ontvangt u gratis toegang tot de Cargo Tracker webschermen.

Wat betaal ik in een maand als ik Cargo Tracker niet gebruik?

Dan betaalt u alleen de maandelijkse abonnementskosten.

Wat moet ik als individuele gebruiker doen om aangesloten te worden?

U dient een nieuw individueel account aan te maken. Vervolgens geeft u aan welk bedrijf uw account gekoppeld dient te worden. De beheerder van dit bedrijf dient u te accepteren als medewerker van dit bedrijf.

Welke gegevens moet ik vastleggen in IAMconnected?

Voornaam, achternaam, userid (uniek), e-mailadres (individueel, zakelijk (of privé)), mobiel telefoonnummer. Het e-mailadres wordt gebruikt voor het activatieproces en voor het eventueel resetten van uw wachtwoord.

Hoe kan ik mijzelf afmelden van IAMconnected?

Door een email te sturen naar de servicedesk van Portbase (servicedesk@portbase.com). Hierin geeft aan niet langer gebruik te willen maken van IAMconnected.

Welke services zijn aangesloten op IAMconnected?

Op dit moment MyPort van Havenbedrijf Rotterdam (HbR). In de toekomst zullen andere services van het HbR aangesloten worden. Ook zal het Port Community System (PCS) aangesloten worden op IAMconnected.

Wat kost IAMconnected?

De kosten van IAMconnected worden niet doorbelast aan de gebruiker. De aanbieder van deze services (de serviceprovider) wordt belast voor de kosten.

Ik weet mijn inloggegevens niet meer. Met wie kan ik contact opnemen?

In dit geval kan de servicedesk van Portbase u verder helpen. U kunt contact opnemen via 088-625 2525 of servicedesk@portbase.com .

Ik ben mijn telefoon kwijt en maak gebruik van Multi Factor Authentification (MFA). Wat moet ik doen?

In dit geval kan de servicedesk van Portbase u verder helpen. Zij zullen deze resetten zodat een nieuw telefoonnummer aangemeld kan worden voor uw account.

Moet u als klant geregistreerd zijn in het PCS om de service af te kunnen nemen?

Ja, een klant van een dataservice moet een klant van Portbase zijn en geregistreerd worden in PCS zodat een system-user aangemaakt kan worden.

Wat is een data eigenaar?

Degene die de data oorspronkelijk heeft ingevoerd in PCS (in het geval van Losbevestiging is dit een terminal).

Wat is een kickback fee?

Een vergoeding voor de data-eigenaar, voor het beschikbaar stellen van de data.

Hoe vindt de facturatie plaats?

Per maand wordt één verzamelfactuur gestuurd voor het werkelijk gebruik en abonnement van dataservices. Deze factuur staat los van de reguliere maandelijkse Portbase voorschot factuur. De factuur bevat de kosten voor het maandelijkse abonnement en het aantal losbevestigingen dat door de klant afgelopen maand ontvangen is (gebruikskosten + kickback fee).