Hoe ziet het boekingsnummer voor ferryoperators eruit bij de voormelding van exportzendingen?

Als u de vooraanmelding doet voor de ferry-operator in Melding Export Documentatie dan zorgen de eerste 4 posities (SCAC code) van het boekingsnummer, dat de melding naar de juiste ferry-operator verstuurd wordt. Indien de eerste 4 posities niet juist wordt ingevuld, dan heeft u geen succesvolle vooraanmelding gedaan. Er verschijnt een oranje bolletje achter het boekingsnummer met de tekst “Boekingsnummer (nog) niet bekend bij terminal”. Dit betekent dat u niet toegelaten zal worden tot het terrein van de ferry-operator.

Voor de boekingsnummers van de ferry-operators zijn de eerste 4 posities als volgt:

• CLdN = CLVW* bijvoorbeeld CLVW0012345678
    Let op: bij CLdN is het “CLVW” & “00” & boekingsnummer (8 posities)
  • DFDS = DFDS* bijvoorbeeld DFDS12345678
  • P&O Ferries = PONF* bijvoorbeeld PONFAB12345678
  • StenaLine = STNL* bijvoorbeeld STNL0012345678
    Let op: bij StenaLine is het “STNL” & “00” & boekingsnummer (8 posities)

Indien uw vooraanmelding succesvol is, zal het bolletje naast het ‘boekingsnummer’ groen kleuren. U bent klaar om uw zending bij de ferry-operator aan te bieden. Mocht u ondanks een groen bolletje niet worden toegelaten, neem dan contact op met de ferry-operator.