Geweigerd door de Douane, ik krijg een foutcode te zien, wat moet ik doen?

Gebruik de onderstaande tabel om na te gaan wat er aan de hand is en welke oplossing er mogelijk is. Klik hier voor contactgegevens van de Douane als u een verdere uitleg wenst.

Om de voormelding te wijzigen dient u een aantal stappen te doorlopen. In deze FAQ staan deze stappen toegelicht.

Een totaaloverzicht van foutcodes die terug kunnen komen op een bericht aan de Douane (Single Window), vindt u hier.


Foutcode Omschrijving Oplossing
- Diversion REJECT Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden. Mogelijk is het documenttype onjuist.
6210 Opbouwregels van het MRN-nummer geven aan dat het MRN onjuist is. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Controleer of u het MRN nummer en type goed heeft overgenomen in de voormelding in Melding Export Documentatie.
6229 Aankomstmelding is meer dan 7 dagen geleden verstuurd door de terminal. De terminal dient een nieuwe aankomstmelding te sturen aan Portbase. Klik hier voor de contactgegevens.
6233 Document heeft een status waarbij de uitvoer niet mogelijk is. Een mogelijkheid is het document al gebruikt voor uitvoer of geannuleerd is. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Een ander uitvoerdocument dient ingevoerd te worden in de voormelding in Melding Export Documentatie, de huidige status kan niet aangepast worden.
90 MRN is onbekend. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Controleer of u het nummer en type van het transit document goed heeft overgenomen in de voormelding in Melding Export Documentatie.
91 MRN is reeds afgemeld. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
92 Registreren aankomstmelding onmogelijk bij huidige status MRN. Een mogelijkheid is dat het document geannuleerd of niet geactiveerd is. Een mogelijkheid is dat de voormelding in Melding Export Documentatie aangepast moet worden.
93 MRN is ongeldig, voldoet niet aan algoritme. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Controleer of u het nummer van het transit document en type goed heeft overgenomen in de voormelding in Melding Export Documentatie.
3200 De Douane heeft deze specifieke aankomstmelding van de terminal eerder ontvangen. Neem contact op met de terminal zodat deze de aankomst opnieuw kan melden.
12 Locatie komt niet overeen Deze foutmelding heeft betrekking op de locatie die u opgeeft in de aangifte die niet overeenstemt met de vergunning. U kunt alleen een locatie gebruiken die voorkomt in de vergunning.
6282 MRN is afgewezen omdat het schip reeds vertrokken is. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden omdat een onjuist uitvoerdocument is geregistreerd. Indien het juiste uitvoerdocument geregistreerd staat kunt u het best contact opnemen met de Douane.

Heeft u gevonden wat u zocht?