Ik krijg een foutcode te zien, wat moet ik doen?

Gebruik de onderstaande tabel om na te gaan wat er aan de hand is en welke oplossing er mogelijk is.


Foutcode Omschrijving Oplossing
- Diversion REJECT Neem contact op met de terminal. De terminal dient een nieuwe aankomstmelding te sturen aan Portbase.
6210 Opbouwregels van het MRN-nummer geven aan dat het MRN onjuist is. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Controleer of u het MRN nummer en type goed heeft overgenomen in de voormelding in Melding Export Documentatie.
Indien de input correct is, neem contact op met de Douane in het land waar de uitvoeraangifte is opgemaakt om na te gaan wat de reden van de afwijzing is.
6229 Aankomstmelding is meer dan 7 dagen geleden verstuurd door de terminal. Neem contact op met de terminal. De terminal dient een nieuwe aankomstmelding te sturen aan Portbase.
6233 Document heeft een status waarbij de uitvoer niet mogelijk is. Een mogelijkheid is het document al gebruikt voor uitvoer of geannuleerd is. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Een ander uitvoerdocument dient ingevoerd te worden in de voormelding in Melding Export Documentatie, de huidige status kan niet aangepast worden.
Neem contact op met de Douane in het land waar de uitvoeraangifte is opgemaakt indien u de reden beter wilt begrijpen.
90 MRN is onbekend. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Controleer of u het nummer en type van het transit document goed heeft overgenomen in de voormelding in Melding Export Documentatie.
Indien de input correct is, neem contact op met de Douane in het land waar het transit document is opgemaakt om na te gaan wat de reden van de afwijzing is.
91 MRN is reeds afgemeld. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Neem contact op met de Douane in het land waar het transit document is opgemaakt indien u de reden beter wilt begrijpen.
92 Registreren aankomstmelding onmogelijk bij huidige status MRN. Een mogelijkheid is dat het document geannuleerd of niet geactiveerd is. Neem contact op met de Douane in het land waar het transit document is opgemaakt om na te gaan wat de oorzaak en oplossing is.
Een mogelijkheid is dat de voormelding in Melding Export Documentatie aangepast moet worden.
93 MRN is ongeldig, voldoet niet aan algoritme. Uw voormelding in Melding Export document dient aangepast te worden.
Controleer of u het nummer van het transit document en type goed heeft overgenomen in de voormelding in Melding Export Documentatie.
Indien de input correct is, neem contact op met de Douane in het land waar het transit document is opgemaakt om na te gaan wat de reden van de afwijzing is.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van gebruikers in kaart te brengen, te analyseren, de gebruikerservaring te verbeteren en om ervoor te zorgen dat relevante informatie en advertenties kunnen worden getoond. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Privacy instellingen