Kunnen ‘groene’ voormeldingen op een definitieve los-/laadlijst alsnog ‘rood’ worden?

Ja, dat is mogelijk. Bijvoorbeeld doordat na het cut-off moment alsnog een douane-inspectie of blokkade wordt aangekondigd. De voormelding blijft vooralsnog in de definitieve los-/laadlijst opgenomen, de container zal niet door de terminal worden geladen of gelost.