Waarom zie ik niet alle B/L informatie die ik normaal wel krijg?

Dit heeft te maken met de Vertrouwensketen en of je vooral deze B/L al volgde voordat de machtiging of release aan je organisatie is toegewezen.

Scenario’s

In twee scenario’s kan je toegewezen worden aan een B/L die niet door jezelf is gekoppeld:

1. Een rederij heeft een release toegestuurd voor een B/L die jezelf op dat moment nog niet volgde. Je krijgt de B/L automatisch in het overzicht in Cargo Controller, in het tabje My Release. Je kunt hiervoor een e-mailnotificatie inrichten, hoe je dit kan doen lees je hier.
  1. Een andere partij heeft je organisatie aangewezen als ketenpartij voor een B/L die jezelf op dat moment nog niet volgde. Je krijgt de B/L automatisch in het algemene overzicht in Cargo Controller nadat u bent aangewezen als de volgende ketenpartij. Ook hiervoor kan je een e-mailnotificatie inrichten, hoe je dit kan doen lees je hier.

Let op! In onze Cargo Controller API specificatie’s zijn er aanvullende details die te maken hebben met een systeemkoppeling. Deze kan je hier lezen.

Basic tracking

Als je zelf een B/L koppelt (via Web of API) is dat voor Portbase een indicator dat er behoefte is aan aanvullende gegevens die wij met jouw organisatie delen. Om die reden rekenen wij per B/L een transactie, dit noemen wij een ‘Extended tracking’.

Met de bovenstaande twee scenario’s heb je niet zelf gekozen om voor dat B/L aanvullende data op te halen. Voor die situatie koppelt Portbase een ‘Basic Tracking’, je ziet op dat moment een zeer beperkt hoeveelheid data in de B/L. Dit beeld is op dat moment gelijk aan wat een klant ziet in onze service ‘Cargo Release Manager’.

In beide vormen van tracking kunnen de handelingen van de Vertrouwensketen uitgevoerd worden.

Upgrade tracking – via Web

Als je toch meer informatie wilt hebben over de lading, dan is de keuze aan jouw om een ‘Basic tracking’ om te zetten naar een ‘Extended tracking’.

1. Klik op op B/L-niveau
  2. Klik op ‘Toegang B/L’
  3. De data wordt nu bijgewerkt. Voor een ‘Extended tracking’ wordt dan nu een transactie gerekend.

Upgrade tracking – via API

Als je toch meer informatie wilt hebben over de lading, dan is de keuze aan jouw om een ‘Basic tracking’ om te zetten naar een ‘Extended tracking’. Via API stuur je dan een standaard track request in voor dit B/L welke wij zullen beantwoorden met alle beschikbare informatie. Hier lees je daar meer over. Voor een ‘Extended tracking’ wordt een transactie gerekend.