Waarom is de B/L informatie soms afgeschermd?

Dit heeft te maken met de Vertrouwensketen, in die situatie volgt een organisatie vooraf niet de B/L, maar een ketenpartij wijst de release in de Vertrouwensketen.

Scenario’s

In twee scenario’s kan je organisatie toegewezen worden aan een B/L die niet door jezelf is gekoppeld:

  1. Een rederij heeft een release toegestuurd voor een B/L die jezelf op dat moment nog niet volgde. Je krijgt de B/L automatisch in het overzicht in Cargo Controller, in het tabje My Release. Je kunt hiervoor een e-mailnotificatie inrichten, hoe je dit kan doen lees je hier.
  1. Een andere partij heeft je organisatie aangewezen als ketenpartij voor een B/L die jezelf op dat moment nog niet volgde.  Dit kan ontstaan in de situatie van ‘overwijzen’ van lading tussen expediteurs. Je krijgt de B/L automatisch in het algemene overzicht in Cargo Controller nadat u bent aangewezen als de volgende ketenpartij. Ook hiervoor kan je een e-mailnotificatie inrichten, hoe je dit kan doen lees je hier.

Let op! In onze Cargo Controller API specificatie’s zijn er aanvullende details die te maken hebben met een systeemkoppeling. Deze kan je hier lezen.

Upgrade B/L

Doordat je organisatie onverwachts wordt verbonden aan een B/L voorkomt Portbase de standaard transactiekosten die ontstaan als je een B/L trackt binnen Cargo Controller.

Een afgeschermde B/L bevat alle data om de Vertrouwensketen mee aan te sturen, zonder dat hier transactiekosten tegenover staan. Binnen de service Cargo Release Manager is dit alle informatie die beschikbaar is, maar voor Cargo Controllers is er de optie om de B/L data uit te breiden door deze te ‘upgraden’ naar een betaalde transactie. Voor de Vertrouwensketen is dit niet noodzakelijk.

Upgrade B/L: Web

Als je meer informatie wilt hebben over de lading, dan kan dit met een eenvoudige actie worden uitgebreid. Op dat moment wordt er een betaalde transactie geregistreerd.

  1. Klik op
  2. Klik vervolgens ‘+ Toegang krijgen tot hele B/L’
    De data wordt nu bijgewerkt. Voor de uitgebreide B/L wordt nu een transactie gerekend.

Upgrade B/L: API

Als je toch meer informatie wilt hebben over de lading, dan is de keuze aan jouw om een afgeschermde B/L om te zetten naar een volledige B/L. Via API stuur je dan een standaard track request in voor dit B/L welke Portbase zal beantwoorden met alle beschikbare informatie. Hier lees je daar meer over. Voor een volledige B/L wordt een transactie gerekend.

Heeft u gevonden wat u zocht?