Wat is het verschil tussen equipmentnummer en zendingsnummer?

Melding Import Documentatie 2.0 kan gebruikt worden voor zowel deepsea-, shortsea- als ferryterminals.

• Deepsea- en shortsea-terminals willen uw importdocument over het algemeen per container ontvangen. In dat geval vult in het veld equipmentnummer het unieke containernummer in.
  • Voor ferryterminals is het echter noodzakelijk om uw importdocument per zendingsnummer in te sturen. Het zendingsnummer is opgebouwd uit: SCAC-code rederij, het boekingsnummer en het zendingsvolgnummer. In de praktijk betekent dit dat dit nummer gelijk is aan de bill of lading.

In dit overzicht vindt u welke ladingstromen de terminals ondersteunen.